BiH
0

Dodik ponovo traži ponavljanje izbora u Srebrenici

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Tražimo da se izbori u Srebrenici ponove, na fer osnovama, izjavio je i danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

On je ponovio tvrdnje da su oktobarski lokalni izbori u toj općini "bili spekulativni".

"Prijavljivanje jednog broja ljudi, koji su se u toj općini samo prijavili iz političkih razloga, a sada se odjavili iz ekonomsko-socijalnih, govori o tome da je to bila 'spekulacija'. Mi samo tražimo fer odnose i izbore u Srebrenici", kazao je on u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Uvjeren je da "nijedna politička partija iz RS-a ne treba da učestvuje u konstituiranju Skupštine općine Srebrenica".

"Na taj način treba da izvršimo dodatno upozorenje svima onima koji misle da na taj način mogu da provode izbore na bilo kojem nivou, kao i potrebu da se izbori ponove i to je naš definitivan zahtjev", dodao je on.

Dodik je, nakon sastanka u Banjoj Luci sa svim novoizabranim odbornicima iz SNSD-a na predstojećim lokalnim izborima, ponovio tvrdnju da je ta stranka i dalje "najveća politička snaga", kada je u pitanju broj odbornika.

SNSD-ovi odbornici, ponovio je, ne mogu zadržati taj mandat i poziciju u nekom od javnih preduzeća, filijala ili na nekim drugim položajima.

Ipak, Izvršni odbor će moći da odluči i da neki mogu zadržati dvije funkcije.

Za 17 sati najavio je i sjednicu Izvršnog odbora SNSD-a, na kojoj će se između ostalog, razmatrati i budžet i ekonomska politika RS-a za narednu godinu.