Dodik najavio i smjene direktora
73

SNSD: Raspušteni odbori u nekim gubitničkim općinama

FENA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas je, na osnovu statutarnih ovlaštenja, a zbog loših rezultata na lokalnim izborima za načelničke pozicije, raspustio devet odbora i imenovao povjerenike.

Dodik je raspustio odbore stranke u Doboju i Višegradu (povjerenik Milorad Dodik), Sokocu (povjerenik Radovan Višković), Gacku (povjerenik Slavko Mitrović), Prnjavoru (povjerenik Sredoje Nović), Petrovu (povjerenik Mladen Krekić), Kostajnici (povjerenik Vesna Jelača), Palama (povjerenik Boško Tomić), Loparama (povjerenik Mladen Milić), javio je portal "snsd.info".

Dodik je prethodno u izjavi novinarima najavio današnje poteze, ali i da se na njima neće stati.

U narednom periodu mogu se očekivati i smjene još nekih odbora i direktora iz SNSD-a, ali će, kaže, o tome biti riječi na sjednicama Izvršnog odbora stranke, zakazanim za nedjelju, i Glavnog odbora u subotu, 20. oktobra.

Dodik ponavlja da njegova stranka jeste izgubila neka načelnička mjesta, ali nije, tvrdi, broj odbornika, niti snagu.

"Izvršit ćemo analizu na bazi prispjelih podataka i predložiti određene mjere, prije svega, reorganizacije i stabilizacije partije. Mi smo partija koja je do ovih izbora neprestano rasla. Ovo je prvi put da smo stagnirali i nešto malo izgubili i moramo da budemo svjesni te činjenice", naveo je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci i priznao da ima razočarenja zbog gubitka nekih načelničkih pozicija.