Baza SNSD-a objavila
0

Radmanović kandidat za Predsjedništvo BiH, Dodik za predsjednika RS-a

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Baza SNSD-a će za kandidata za predsjednika Republike Srpske predložiti Milorada Dodika, dok će kandidat najveće stranke u RS za člana Predsjedništva BiH biti ponovo Nebojša Radmanović, rekao je izvršni sekretar ove stranke Rajko Vasić.

Vasić je, uoči predstojećih koalicionih sastanaka sa SP i DNS-om, rekao da je oko 2.000 mjesnih odbora stranke predložilo kandidate za pojedinačne funkcije i da su gotovo jednoglasno odlučili da kandidati budu Dodik i Radmanović, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

On nije mogao da potvrdi da će oni biti i koalicioni kandidati za dvije pojedinačne funkcije, navodeći da će njihova imena, ali i spiskovi poslaničkih lista, najvjerovatnije, biti objavljeni na konvenciji SNSD-a, koja će biti održana 3. jula.

Vasić je dodao da je postupak u vezi sa pravljenjem lista za Narodnu skupštinu RS i Parlamentarnu skupštinu BiH još u toku.

Petar Đokić, predsjednik SP, rekao je da ta partija vodi koalicione pregovore na dva fronta, odnosno da su u završnoj fazi pregovori s Partijom ujedinjenih penzionera RS o pravljenju zajedničke liste za Narodnu skupštu RS, ali i sa starim partnerima SNSD-om i DNS-om.

Đokić je najvio da će tokom vikenda SP održati sastanak sa SNSD-om i DNS-om, a da će u nedjelju, 13. juna biti održana sjednica Glavnog odbora SP-a, gdje će biti donijete odluke o stupanju u određene koalicije, dodajući da bi sporazum sa SNSD-om i DNS-om mogao biti potpisan već u ponedjeljak, 14. juna.

Prema njegovim riječima, sporazum bi definisao aktivnosti partija i to kako dalje na najbolji način voditi poslove u RS i BiH, dok rješavanje personalnih pitanja još nema potrebe isticati.

Marko Pavić, predsjednik DNS-a, nije precizirao kada bi mogao da uslijedi sastanak koalicionih lidera dodajući da će "biti održan veoma brzo", te da očekuje da će u narednom periodu biti niz sastanaka.

"Mi nismo još imali sjednice organa stranke i ne možemo govoriti o pojedinačnim imenima i tome ko će biti kandidati", rekao  je Pavić i dodao da će to pitanje stranka razmatrati krajem mjeseca.