{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Putica optužuje Agovića za dug od šest miliona maraka

S
21.2.2010. u 20:46
0
8
Putica optužuje Agovića za dug od šest miliona maraka
0
Putica optužuje Agovića za dug od šest miliona maraka
Glavni krivac za dug od oko 6.000.000 KM za satelitski program i obaveze prema Evropskoj radio-difuznoj mreži /EBU/ je smijenjeni generalni direktor BHRT-a Mehmed Agović, ali i državne institucije, ocijenila je predsjedavajući Upravnog odbora /UO/ BHRT-a Marija Putica.
"Javnost u BiH digla se na noge kada su čelnici EBU uputili pismo bosanskohercegovačkim institucijama u vezi sa dugom. UO BHRT ima tuce pisama koje su sa istim upozorenjem upućeni tim institucijama. Više puta ovaj sam problem iznosila u komisijama parlamenta i niko to nije shvatio dramatično do danas", rekla je Putica.

Predsjedavajuća UO BHRT-a je uoči sutrašnje sjednice, koja će biti posvećena rješavanju ovog problema, zbog kojeg je dovedeno u pitanje prenošenje Svjetskog prvenstva u fudbalu i "Eurosonga", podsjetila da u parlamentu i Savjetu ministara BiH znaju za ove dugove, jer su sadržani u izvještajima i dopisima koji su im dostavljani.

"BHRT mora mjesečno da uplaćuje oko 50.000 KM za EBU. Dok je na čelu BHRT-a bio generalni direktor Mehmed Agović, nije uplaćena ni marka za EBU niti za satelitski program. Nakon imenovanja vršioca dužnosti, krajem 2008. godine, BHRT izmiruje tekuće obaveze za svaki mjesec, a plaćeno je 940.000 KM starog duga, dok je za satelit plaćeno milion maraka", naglasila je Putica za sutrašnje izdanje "Nezavisnih novina".

Ona je dodala da izostaje i reagovanje BiH, koja snosi obaveze za članstvo u međunarodnim institucijama.

"BiH je jedina država na svijetu koja ne plaća svoje članstvo u ovim međunarodnim asocijacijama, iako je ta obaveza zakonski regulisana. Ministarstvo saobraćaja i komunikacija, a ni Savjet ministara BiH ovim se ne bavi, nego ignorišu problem", rekla je Putica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: