Komentari (153)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Danasnjim fancy mamama je lakse i prakticnije djetetu u ruke utrpati tablet i telefon da se samo odgaja a da ona ima mir i slobodu za svoja fancy usavrsavanja i sticanje statusa u drustvu, umjesto da sjedne i poprica sa djetetom o dobrim i losim stvarima, njegovim problemima itd...
cudi mene da vi samo potencirate mame.............ja bih ovdje vise potencirala da dijete treba da odraste u zdravoj porodici sto podrazumijeva ulogu i mame i tate ................
@touch ili kada se tati cefne da vise ne zeli biti ni muz ni tata pa samo odleprsa i ostavi majku da se sama brine o djeci..........
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
nikakve tete, a ni obrazovne ustanove nemaju vremena za Vase dijete. Nazalost doslo je vrijeme poremecenog sistema vrijednosti i uz najbolji angazman djeca ce da ispastaju. Samo je roditelj taj koji moze stvari uciniti boljim, ali cesto gubi bitku uz kapitalisticki tempo zivota:(
Valja zaraditi hljeb svaki dan, valja djecu obuci, nahraniti, obrazovati... Roditelji su sretni kada sastave prvi s prvim nekako, uzas. Jedino se ne bih slozila da je samo roditelj taj koji stvari moze uciniti boljim, dosta toga je i do obrazovnih ustanova u kojima djeca provode vecinu svog aktivnog vremena. A znamo u kakvom nam je stanju skolstvo. Nije samo rijec o ovoj skoli, nasilje po skolama je svakodnevnica.
@cptn. - ko je uveo iskrivljene ili lopovske vrijednosti u sve pore našeg društva?
Nemogu da shvatim da djete nemoze razgovarati sa majkom ... imam 2 prekrasna sina i od malih nogu znaju da mi mogu sve ispricati, to i dan danaz rade, bila tema o skoli, jaranima, djevojkama. Najveci krivac u ovoj prici je Mahirova majka.
U ovom video klipu je sve receno kako trebamo postupati https://www.youtube.com/watch?v=j1FFldMFtDo
osoblje škole dobro preispitati, zašto su ŠTITILI SILEDŽIJE, jer imaju lovu...jer se boje za posao..jer su dotični MANIJACI ( dobro uhranjeni, markirano obučeni) djeca GLAVEŠINA koji su im našli posao...stidite se ĐUBRAD JEDNA!
a šta je bilo sa školama i osobljem škola u kojima mladi ljudi obrazuju i vode razgovore na visokom intelektualnom nivou uz pomoć noževa, kao sredstava za rad : http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/pucnjava-u-sarajevskoj-trecoj-gimnaziji-jedan-ucenik-povrijedjen/071017139 Ko je njih preispitivao, kaznio ili bilo šta drugo uradio? Koliko znam Treća gimnazija i sad normalno radi, a o Mašinskoj školi da i ne govorimio.
Znam samo da ću jednoga dana, ako budem imala dijete učiniti sve da ga zaštitim od zlih ljudi, trudim se postići što više u životu, ali iskreno, ako ne budem mogla biti i dobra majka i poslovna žena bez problema ću napustiti karijeru zbog obitelji i posvetiti se majčinstvu. Ništa, ali ništa nije važnije od djece i muža.
@whrite pearl Op op perlice pa zar ti nisi do sad privela nesto :)
@AtilaIsBack a nisam prijatelju, što ćeš takav je život :) Ka di si ti?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tanja E.S. bi najbolje uradila da prizna da je sistem vrijednosti koji je zakovala SDA, HDZ i novokomponovani SBB iskrivila sliku kod mnogih roditelja. Brza - uglavnom- nepošena sticanja bogatstva se djeci prezentiraju kao borba za vrijednosti, zgazi sve oko sebe, kako bi izašao na vrh. Ovoga u ovom trenutku nije oslobođena nijedna stranka.A za njih smo glasali. Ovi koji su se i oglasili to su uradili ili zmijskim ili nemuštim jezikom. A u stvari sistem treba postaviti na noge. Ko to može?
Živimo u društvu u kojem je nasilje prihvaćeno i poželjno kao model ponašanja i prolazi nekažnjeno. Verbalno, pravno, političko, fizičko, administrativno, institucionalno, medijsko, (ne)kulturno, ulično, vjersko, obrazovno, međunarodno, saobraćajno, trgovačko, carinsko, porezno, socijalno, građevinsko, kafansko...Uzroci su kombinacija faktora, a jedan od njih su, svakako, i ovakvi "stručnjaci", koji nam stalno objašnjavaju očigledno, a prijedloga rješenja ni na pomolu.
@manamana Zaboravih porodično i "vršnjačko", kako se to sad naziva, sve ima definiciju, ali ne i soluciju.
kolko ja vidim ona bi to pomela pod tepih niko nije kriv idemo dalje e nećemoći psiho ženo zbog takvih se ovo događa
Ma sta ona zna
"psihologinja" je nepostojeća riječ odnosno imenica. Prekinite zbog takozvane rodne korektnosti silovati jezik!!!
Zdrava porodica je osnova za zdrav socijalni zivot, jasno je da neki brakovi ne uspjevaju da se odrze ali ti roditelji cesto nemaju pojma sta razvod cini djeci. Moje misljenje je da majka cesto ne razumije da je sinu potrebna ocinska figura u zi voor otu i da ocuh to cesto ne moze da van ude. Razgovor je jako bitna stvar ... ne znam ... kad bi moj sin mi rekao da ima problema ja bih ga poducio da parira. Ja niposto ne osudjujem majku ... nego najvise samu skolu tj. upravu
@lik5 Nazalost tako je. Mada treba psiho analizirat i Mahirovu majku i ona je roditelj djeteta koje se islo u istu skolu kao i djeca koja su eto vec okarakterisana. BEZ IJEDNOG JEDINOG DOKAZA.
Majka je, kako sinoć u emisiji kod Duške Jurišić sama reče, isključivo zanimalo: "šta to Mahir treba da nauči da ima 5 iz geografije" ! A sad je takvoj majci čitav svijet kriv samo ona i kvazi otac Dubravko Lovrenović nisu?! Ova hajka koju ova žena i ovaj idiot Lovrenović vode po medijima u trenutku kad se vodi istraga, kada u interesu saznavanja istine ne treba izlaziti ni sa kakvim informacijama u javnost, mi govori da njihov inters nije da se saznaju suštinski razlozi dječakovog SUICIDA
Da sam kojim slučajem lično pogođen uzeo bih pravdu u svoje ruke, što ne bi bilo povoljno ni za svirepe dečke a ni za njihove roditelje. Čak bi možda pomoglo postulirati jedan primjer u vidu masakra u jednog takvoj familiji koja gaji mlade zlostavljače. Ali to je samo hipoteza, srećom po društvo da nisam pogođen.
Vidiš, to se dešavalo ne jednom i djeca tih odgovornih roditelja se ne diraju. Ali nemaju svi hrabre roditelje, ili manje vične i da se u nailju snađu! Za to je zadužena vlast - kojoj su prioritet stvari kao; šta ako narod ustane i krene na Poljine, pa tamo ima više policije nego u stvarno ugroženim dijelovima grada!
A zašto ti "hrabri roditelji" nisu o pojavi nasilja u ovoj školi informisali javnost onog momenta kada su dijete ispisali iz te škole ???? Ta priča bi onda imala i svoju vjerodostojnost i svoju težinu. Za dobrobit sve druge djece ! Ovako "mrtva usta ne govore" i može prićati šta kome odgovara, pa i rodjena majka! Majka zvana HRABROST ima jako puno nesuvislih i nebuloznih tvrdnji po medijima !
PRIKAŽI ODGOVORE (19)
Ko ne zna šta je terorizam, nikada neće shvatiti zašto hijene ubijaju i kada su site.
@drugovi.caric Stvarno si tezi idiot
Suprotno od klix-mase shvaćene poruke ovdje se psiholog obraća prvenstveno roditeljima one dijece koja razvijaju psihe u kojima nema ni mrve empatije za drugima. Mahirovi roditelji su ovdje žrtve a ne počinioci.
U sarajevu se odgajaju buduce generacije gradskih kabadahija vecinom roditeljskom krivicom....neka zelja i furanje na zapad da djecu treba odgajati razgovorom sto je najveca glupost..djete treba da zna i za strah i za posljedice onoga sto uradi a da bi znalo mora nekad bit i dobro bjeno!
Bravo, pouka roditeljima.. Jadni mahir uopce nije imao roditelje izgleda.. Gledam sinoc ocuha i mater, dno dna...
Baš tako ! A još veće dno dna bi i Duška Jurišić koja vrlo drsko i bezobrazno prekide čovjeka koji je Ombdusmen a iz Banja Luke, baš u momentu kad je čovjek počeo pričati o roditeljskoj odgovornosti i jednih i drugih (djece zlostavljača i zlostavljane djece) ! Zašto ni Duška Jurišić ni Senad Hadžifejzović ne pozvaše i oca djeteta Muhameda Rakovca? Zašto se Lovrenović predstavlja kao otac kad je sa djetetom sveukupno živio 2 godine (2013-2014). Lik se bolesno uživio da je on OTAC ! Fujjjjj !
U školu se ne ide ni na maženje ni na paženje ! Škola služi za nešto drugo. A Alisu Mahmutović je jedino zanimalo "šta treba njen Mahir da nauči, da bi imao 5 iz geografije" ? O zlostavljanju nikada ni jedna riječ nije bila adresirana na tu školu. Sad priče da je "tražila razgovor sa direktorom škole, ali da je on zbog zauzetosti nije nikada primio" .Hajku je nadigla nakon što je otac djeteta tražio obdukciju tijela i to je nažalost jedina ISTINA!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)