Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala Mostarcima i Mostarkama.Svako dobro Bosno i Hercegovino.Baaakire traze te rudari! Ako izadjes iz trezora, mozda ti i postede zivot.
Smiri se đikane
Allāhumme rabbes-semāvātis-seb‘i ve mā ezallet ve rabbel-erādīne ve mā eкallet ve rabbeš-šejātīne ve mā edallet kun lī džāren min šerri ħalкike kullihim džemī‘ā en jefruta ‘alejje eĥadun minhum ev en jebgā ‘alejje ‘azze džāruke ve dželle senāuke ve lā ilāhe gajruke.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hrvatska glazba Mostar djeluje jos od Austro-Ugarske, svaki ciničan komentar govori puno o Bošnjacima i njihovom odnosu prema drugačijem.
Jel i budnica bila za vrijeme AU, ili možda prvomajski uranak.
@shemage6 Cisto sumljam da si Hrvat koji prica Hrvatskim jezikom tako da me zivo interesuje zasto se umaras razvojom i evolucijom Hrvatskog jezika? Hvataj se svog, imamo jos mnogo felsa u njemu koji mora na popravku ici.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pa zar nije mogao video?
Sto je Hrvatska glazba u Mostaru?
Bitno je da je to krvatska "glazba",nije sala.
Svi ovi kojima smeta rijec hrvatski u nazivu orkestra neka idu u Mostar da naprave jedan Bosnjacki orkestar. Mogli bi i braca Srbi da urade to isto pa neka onda tri bratska orkestra sviraju jedan za drugim u istom danu. Tako se to radi. Sretan vam 1. maj neradnici!
Sve dok ih ne polome kao policajci onog huligana blagovića, neće prestati sa provokacijama, isto važi i za klitijaše koji su provocirali prošle godine sa krščinama u Starom Gradu, na žalost ovaj dio Mostaraca koji je glasao za Irmu Baraliju, ne želi da prihvati realnost, pa dozvoljava obnovu genocidaške crkve koju su Uje 92 zapalile i hrvatsko zavijanje i tamburanje na Starom Mostu, zato i imaju ovakav odnos prema vama, ubija vas inertnost braćo Mostarci.
Ima li neko od muslimana da prokomentarise ovo sa neke umjetnicke strane, posto izgleda bas lijepo, ili su svi bijesni zbog naziva “hrvatski”? Ko bi rekao, sebe predstavljaju kao stub multietnicnosti a pjene ko psece ludilo na ime “hrvatski”. I kazu oni bi gradjansku? Koju gradjansku, onu u kojoj bi kao najbrojniji histericno i agresivno zatirali sve sto nije bosnjacko. Pa vi Bosnjaci prosto ne propustite ni jednu priliku da pokazete kako ste podmukli.
Rece hrvat koji je prije neki dan u Starom dijelu tog istog Mostara pravi nerede...da ne idemo dalje u proslost i rusenje tog istog Starog mosta...kako bi to hrvati trebalo se nazvati? Ja mislim licemjerje...
Hoce gradjansku drzavu a smeta im tudja etnicka pripadnost. Smeta im necuje IME, odredjivali bi nekome kako da se zovu a hoce unitarnu. Joj Bosnjaci, pa politika Srba i Hrvata ce ostati nepromijenjena zauvijek, a to je dustanciranje od vas u svim segmentima zivota, trajno. I djecu vaspitavati i uciti podjelama na “mi” i “vi”, da neko nekad ne pomisli ne daj boze sa vama nesto graditi.
Kome smeta, bolje da se preispita u glavi, ne nacionalnosti. Jer, to je međunarodni praznik rada. Svak ima pravo da ga štuje kako želi. Ali nema pravo provocirati, prozivati druge, omalovažavati. Ko to radi, beka se zapita koliko je ograničen.
Ove rusevine vise nemores gledati po nasim gradovima stvarno
Ironija, sviraju na mostu koji su srusili 93' gdje mi zivimo??? Oj nemogu vise...
Lijepa i duga tradicija
muslimani koji jos nemaju svoj jezik daju si za pravo komentirati hrvatski jezik haha obzirom da je srpski godinama naturan kao i srbi na vodecim polozajima - lakoumni ljudi ga uzimaju kao jedini ispravan, gebelsova primidzba nakon 50 godina na zalost daje rezultate
To onaj most koji su oni, Hrvati, srušili?
oni svaki trenutak iskoriste u hrvacku korist .tako da se narod navikne i jednostavno se to sve pretopi u državu hrvacku ,jednog lepog dana .Ko vam je kriv. Gdje je mostarska Emina.zašto ih niste preduhitrili ili nesmjete ni pusnut,izgleda.
@KupujemJabuke upravu si. Prije neku noc unistavanju imovinu. Danas sviraju na mostu koji su srusili.
zube im pokazati treba
Titova Jugoslavija je počela sa pleh muzikom "45 za Prvi maj, a na brdima su se palile logorske vatre uoči prvoga maja, a gradovima su učenici i radnici hodali sa lampionima, ovaj klix nema pojma