{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi sarajevski BarCamp u subotu na Ekonomskom fakultetu

7.2.2013. u 15:01
4
1
Prvi sarajevski BarCamp u subotu na Ekonomskom fakultetu
4
Prvi sarajevski BarCamp u subotu na Ekonomskom fakultetu
U subotu, 9. februara, od 10:00 do 18:00 sati će na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu biti održan prvi sarajevski BarCamp. Cilj ovog besplatnog događaja je razmjena znanja i upoznavanje, a održava se u formatu slobodne konferencije sa dinamičnom i opuštenom formom.
BarCamp je mreža međunarodnih, nezavisno organizovanih ne­konferencija (unconference) bez centralne kontrole. Događaj se razlikuje od klasičnih konferencija svojom interaktivnošću i dinamičnošću: svi učesnici su pozvani da održe prezentaciju na proizvoljnu temu, te se svi podstiču da aktivno učestvuju u konverzacijama nakon tuđih prezentacija. Ulaz na događaj je besplatan.

Cilj događaja je spojiti ambiciozne i talentovane osobe kako iz Sarajeva, tako i iz čitave Bosne i Hercegovine ali i šire. Potvrđeno je prisustvo gostiju iz SAD­-a, Slovenije i Hrvatske. Događaj nema zadatu temu, te su sve prezentacije dobrodošle. Ipak, većina dasad potvrđenih posjetilaca dolazi iz tehnološko­poduzetničke sfere.

Događaj će se održati u salama 5 i 6 Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Očekuje se da će događaju prisustvovati oko 50 učesnika, mnogi od kojih će držati prezentacije u jednom od 50-­minutnih termina (uključujući vrijeme za diskusije nakon prezentacije). Ako učesnici budu zainteresovani, odvojit će se i jedan poseban blok za blic­prezentacije od 10­ do 15 minuta.

S obzirom na raznolikost učesnika, događaj će biti dvojezične prirode, s tim da se svim govornicima savjetuje da održe prezentacije na engleskom. Teme nekih od unaprijed najavljenih prezentacija su "What we learned visualizing Slovenian governmental budgets", "The History of Platform Lock­In", "Business Innovation Center", te "Lifelong learning u otvorenim obrazovnim institucijama".

Događaj su omogućili Ekonomski fakultet u Sarajevu i Pik d.o.o

Za prisutstvo događaju potrebno je rezervisati besplatnu ulaznicu na ovom linku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: