BiH
4

Prvi sarajevski BarCamp u subotu na Ekonomskom fakultetu

Klix.ba
U subotu, 9. februara, od 10:00 do 18:00 sati će na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu biti održan prvi sarajevski BarCamp. Cilj ovog besplatnog događaja je razmjena znanja i upoznavanje, a održava se u formatu slobodne konferencije sa dinamičnom i opuštenom formom.

BarCamp je mreža međunarodnih, nezavisno organizovanih ne­konferencija (unconference) bez centralne kontrole. Događaj se razlikuje od klasičnih konferencija svojom interaktivnošću i dinamičnošću: svi učesnici su pozvani da održe prezentaciju na proizvoljnu temu, te se svi podstiču da aktivno učestvuju u konverzacijama nakon tuđih prezentacija. Ulaz na događaj je besplatan.

Cilj događaja je spojiti ambiciozne i talentovane osobe kako iz Sarajeva, tako i iz čitave Bosne i Hercegovine ali i šire. Potvrđeno je prisustvo gostiju iz SAD­-a, Slovenije i Hrvatske. Događaj nema zadatu temu, te su sve prezentacije dobrodošle. Ipak, većina dasad potvrđenih posjetilaca dolazi iz tehnološko­poduzetničke sfere.

Događaj će se održati u salama 5 i 6 Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Očekuje se da će događaju prisustvovati oko 50 učesnika, mnogi od kojih će držati prezentacije u jednom od 50-­minutnih termina (uključujući vrijeme za diskusije nakon prezentacije). Ako učesnici budu zainteresovani, odvojit će se i jedan poseban blok za blic­prezentacije od 10­ do 15 minuta.

S obzirom na raznolikost učesnika, događaj će biti dvojezične prirode, s tim da se svim govornicima savjetuje da održe prezentacije na engleskom. Teme nekih od unaprijed najavljenih prezentacija su "What we learned visualizing Slovenian governmental budgets", "The History of Platform Lock­In", "Business Innovation Center", te "Lifelong learning u otvorenim obrazovnim institucijama".

Događaj su omogućili Ekonomski fakultet u Sarajevu i Pik d.o.o

Za prisutstvo događaju potrebno je rezervisati besplatnu ulaznicu na ovom linku.