Startupi
0

Sutra počinje prvi Startup Weekend Sarajevo

Klix.ba
Startup Weekend u saradnji sa agencijom Posao.ba i USAID od 16. do 18. novembra 2012. godine organizuje prvi Startup Weekend Sarajevo koji će se održati u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ovaj jedinstveni događaj predstavlja priliku za sve mlade ljude koji žele da pokrenu vlastiti biznis da se prijave i razviju svoje poslovne ideje.

Startup Weekend Sarajevo će se održati u okviru Globalne Sedmice Preduzetništva gdje će cijeli događaj kao i grad Sarajevo biti dio najvećeg svjetskog takmičenja iz preduzetništva u svijetu. Svih 10.000 učesnika, 1.200 timova i 100 gradova će biti emitovani kroz sve offline i online globalne medijske kanale u cilju podizanja svijesti i interesovanja o preduzetništvu i inovacijama.

Cilj Startup Weekend Sarajevo je da skupi 100 mladih ljudi, studenata i onih koji su završili studije, koji su zainteresovani da pokrenu vlastite kompanije i steknu nova znanja i vještine.

Učesnici se očekuju iz svih gradova u Bosni i Hercegovini, iz susjednih zemalja kao i cijeloga svijeta. Pored Bosne i Hercegovine, Startup Weekend će se održati na isti datum i u Hrvatskoj, Meksiku, Gani, Lebanonu, Japanu, Americi, Pakistanu, Brazilu, Indiji, Kanadi, i mnogim drugima.

Partneri Startup Weekend-a Sarajevo su agencija Posao.ba i Američka Agencija za Međunarodni Razvoj (USAID).

O Startup Weekend organizaciji

Startup Weekend je neprofitna organizacija bazirana u Seattle-u, koja je podržana od strane Kauffman Fondacije. Nastala je 2007 godine kao pokret mladih entuzijasta koji su imali ideje o pokretanju biznisa. Godine 2009, sjedište organizacije je iz San Franciska premješteno u Seattle, gdje je i do sada ostalo. Statup Weekend je do sada održan u 100 država i preko 300 gradova širom svijeta. Startup Weekend je podržan od strane Google-a i Microsofta na globalnom nivou.

Registracija za Startup Weekend Sarajevo je otvorena do 15. novembra 2012. godine, a registrovati se može putem web stranice www.sarajevo.startupweekend.org