|

Uspješno završen prvi Startup Weekend, pobjednik ide u Californiju

Uspješno završen prvi Startup Weekend, pobjednik ide u Californiju
0
Klix.ba
19.11.2012. u 08:31
22
komentara
0

dijeljenja
1/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Startup Weekend Sarajevo, koji je od 16. do 18. novembra organizovan u saradnji sa agencijom Posao.ba i USAID-om, uspješno je završio dodjelom nagrada u tri kategorije.
Organizatori su se pobrinuli da obezbjede nagrade za najbolji društveni i okolišni utjecaj, za najbolju prezentaciju kao i za općenitu najbolju ideju. Pobjednik u kategoriji najbolje ideje za društveni i okolišni utjecaj je Gift of Blood, zatim pobjednik u kategoriji za najbolju prezentaciju See&Do i konačno, pobjednik za najbolju ideju na Startup Weekend Sarajevo je Printheos.

Nagrada za pobjednika za najbolju ideju Startup Weekenda Sarajevo je sedam dana boravka u vili Blackbox u Silicon Valleyu u Californiji, 1.000 eura od agencije Posao.ba za avionsku kartu do Silicon Valleya, dva laptopa koje je obezbjedio njemački GIZ, kancelarijski prostor koji je obezbjedio Pik.ba za dalje razvijanje ideje, te konsultantske usluge od SEO.ba i godišnji web hosting paket na Avalon.ba.

Pobjednik ovogodišnjeg Startup Weekenda Sarajevo će se takmičiti i za najbolju ideju na Globalnoj sedmici preduzetništva gdje ima priliku osvojiti put u San Francisco i Rio de Janeiro, kao i mnoge druge nagrade.

Nakon tri intenzivna dana rada, istraživanja i druženja sa učesnicima i mentorima, Startup Weekend Sarajevo je postigao svoj cilj, a to je da skupi mlade ljude iz cijele BiH koji su slobodno razmjenjivali svoje ideje. Učesnici koji su došli iz cijele BiH, kao i iz Francuske, SAD-a, Indonezije i Poljske su radili na razvijanju poslovnih modela, web-stranica i mobilnih aplikacija kako bi što bolje predstavili svoje ideje žiriju - potencijalnim investitorima i preduzetnicima.

Timovi koji su prošli u kategoriju najboljih 11 ideja su radili intenzivno 54 sata te uz pomoć mentora poboljšavali svoje ideje i mijenjali poslovne modele sve do finalnih prezentacija. Finalne prezentacije, koje su trajale pet minuta, su činile bit njihovog rada te su sumirale poslovni model zajedno sa demom koji su prezentovali. Sve do posljednjeg časa nije se znalo ko će biti pobjednik za najbolju ideju.

Kraj Startup Weekenda Sarajevo su označile dodjele zahvalnica o učešću kao i afterparty gdje su učesnici kao i partneri i sponzori razgovarali o daljim angažmanima u oblasti poduzetništva u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...