BiH
7

Studentski sajam: Sve studentske organizacije na jednom mjestu

Klix.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i MUNJA Inkubator društvenih inovacija u saradnji sa studentskim organizacijama i asocijacijama, 20. marta 2013. godine, u Sarajevu organizuju prvi Studentski sajam. Sajam će biti održan na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, sa početkom u 12:00 sati.
Studentski sajam je jedinstven događaj u Bosni i Hercegovini koji okuplja sve studentske organizacije sa područja Kantona Sarajevo, te one organizacije koje svojim radom i aktivnostima doprinose razvoju kompetencija, vještina i aktivizma studenata. Kao tačka okupljanja velikog broja studentskih organizacija, ovaj sajam je idealno mjesto za brucoše koji žele aktivno da se uključe u rad i djelovanje svojih matičnih fakulteta, srednjoškolce koji žele da se upoznaju sa radom organizacija potencijalnih fakulteta, ali i za sve one koji do sada iz nekog razloga nisu bili informisani i uključeni u njihov rad. Na sajmu se očekuje učešće više od 40 studentskih organizacija.

Za vrijeme sajma, sve posjetioce očekuje i odlična edukativna radionica pod nazivom "Pokretljivost na tržištu rada", koja će obučiti studente kako da se što bolje predstave na tržištu rada, kako da napišu kvalitetan CV, te kako se trebaju predstaviti budućim poslodavcima. Radionica će se održati u 13:00 sati u prostorijama Munja Inkubatora, a prijave za učešće na radionici mogu se poslati na e-mail [email protected]. Pored ove radionice u 15:00 sati na Ekonomskom fakultetu će se održati i studentima jako korisna radionica "Prava i obaveze studenata".

Prijava na radionicu "Studentska prava i obaveze" vrši se popunjavanjem forme na ovom linku. Krajni rok za prijave na radionice je utorak 19.03. do 17:00 sati.

Po završetku sajma od 17:00 do 18:30 održat će se i forum na temu: “Studentski standard”, na kojem će učestvovati rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić, ministar nauke, obrazovanja i mladih Damir Marjanović, direktor Studentskog centra Emir Kadrić, iz Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Boris Ćurković, te predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Ahmed Nurković.

Studentski sajam će biti završen studentskom zabavom u klubu Cinemas Sloga sa početkom u 21:00. Da bi sve ostalo u studentskom duhu, na zabavi će svirati odlični studentski bendovi, a pripremljeno je i nekoliko iznenađenja.