{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo najveći studentski kulturni događaj u Sarajevu

20.5.2013. u 08:10
3
7
Počeo najveći studentski kulturni događaj u Sarajevu
3
Student Fest Sarajevo, najveći studentski kulturni događaj, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu počeo je sinoć takmičenjem studentskih bendova u klubu Underground.
Bendovi Filozofskog, Arhitektonskog, Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta i Franjevačke teologije osigurali su plasman u finalnu večer BH Student Festa, koja će se održati u četvrtak 23. maja 2013., a na kojoj će nastupiti i studentski bendovi iz Mostara, Zenice i Banje Luke.

"Prva večer Sarajevo Student Festa je predstavila mnogo kvalitetnih bendova, ali i pojedinaca, i čast mi je da je naš bend Na zor uspio proći u finale pored jake konkurencije. Mogu slobodno u ime svih bendova iskazati zahvalnost SPUS-u na ukazanoj prilici da svako od nas pokaže svoje kvalitete i predstavi se u nekom novom svjetlu", kazala je jedna od učesnica takmičenja Aida Mlinarević.

Festival koji je prošle godine doživio veliki uspjeh kroz takmičenje studentskih bendova ove godine će imati veliku ekspanziju. U toku Festivala održat će se poetska večer, predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti, izložba radova studenata Arhitekture i Likovne akademije, muzička radionica u dječijem domu na Bjelavama, studentski bazar i mnoge druge aktivnosti.

"Sretan sam što je ove godine na Student Festu Sarajevo uključeno mnogo više studenata u odnosu na prošlu godinu. Osim muzičkog dijela festivala, koji je bio osnova prvog Student Fest Sarajevo, dodali smo još pet manifestacija u koje se studenti mogu uključiti. Nadam se da ćemo imati priliku ovaj Festival kontinuirano raditi svake godine i vremenom uključivati sve veći broj studenata", kazao je predsjednik komisije za kulturu i zabavu Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu i glavni koordinator projekta Adnan Vehabović.

Ovim projektom obuhvataju se studenti svih godina i naučnih usmjerenja i na taj način se u velikoj mjeri doprinosi umrežavanju studenata sa sličnim hobijima i interesovanjima.

Cilj projekta je promovisanje pop/rock studentske scene, studentskih bendova, afirmacija mladih, ali i razmjena kontakata, čime se potiču studenti na veći angažman u vannastavnim aktivnostima.

U okviru Festivala danas će se održati i šesti po redu Studentski bazar na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović, a ostatak programa možete pogledati na www.spus.ba i na Facebook stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: