BiH
0

Finalna večer Student festa Sarajevo

FENA
Bendovi Filozofskog, Arhitektonskog, Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta i Franjevačke teologije osigurali su plasman u finalnu večer BH Student Festa koji će biti održan večeras u klubu Underground, a na kojem će nastupiti i studentski bendovi iz Mostara, Zenice i Banje Luke.

Festival koji je prošle godine zabilježio veliki uspjeh putem takmičenja studentskih bendova ove godine će imati veliku ekspanziju.

U toku Festivala bit će održana poetska večer, predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti, izložba radova studenata Arhitekture i Likovne akademije, muzička radionica u dječijem domu Bjelave, studentski bazar i mnoge druge aktivnosti.

  • Ove godine na Student Fest Sarajevo uključeno je mnogo više studenata u odnosu na prošlu godinu. Osim muzičkog dijela festivala koji je bio osnova prvog Student Fest Sarajevo, dodali smo još pet manifestacija u koje se studenti mogu uključiti. Nadam se da ćemo imati priliku ovaj festival kontinuirano raditi svake godine i vremenom uključivati sve veći broj studenata - kazao je predsjednik komisije za kulturu i zabavu Studentskog parlamenta UNSA i glavni koordinator projekta Adnan Vehabović.

Ovim projektom obuhvataju se studenti svih godina i naučnih usmjerenja i na taj način se u velikoj mjeri doprinosi umrežavanju studenata sa sličnim hobijima i interesovanjima.

Cilj projekta je promoviranje pop/rok studentske scene, studentskih bendova, afirmacija mladih, ali i razmjena kontakata čime se podstiču studenti na veći angažman u vannastavnim aktivnostima.

U okviru Festivala danas će biti održan i šesti Studentski bazar na Trgu oslobođenja- Alija Izetbegović, saopćeno je iz Studentskog parlamenta UNSA.