BiH
1

AIESEC organizira poslovni forum za mlade

Klix.ba
Uposlenici lokalne kancelarije međunarodne organizacije studenata AIESEC će u subotu 11. maja, sa početkom u 09:00 sati, u prostorijama Ekonomskog fakulteta univerziteta u Sarajevu održati Youth to Business Forum.

Ideja projekta je povezivanje poslovnog okruženja sa mladim ljudima, a sve s ciljem stvaranja novih ideja i inovativnih rješenja za budućnost Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Youth to Business Forum nije namijenjen samo studentima - članovima organizacije, već i svim mladima koji su zainteresovani za inovativan i dinamičan događaj kojem će prisustvovati vodeće kompanije, nevladine organizacije, predstavnici vlasti, te predstavnici medija.

Tri osnovne teme o kojima će se raspravljati na forumu su:

  • uživanje u učešću kroz volontiranje
  • uzroci, problemi i posljedice nezaposlenosti
  • inovativnost u modernom poslovanju

Događaj je zamišljen kao niz rasprava i radionica koje će organizirati neke od vodećih kompanija i organizacija u poslovnom svijetu naše zemlje. Pored otvorenih diskusija o navedenim temama, studenti će imati i radionice na kojima će imati priliku da usavrše svoje vještine, te priliku da svoj CV ponude nekoj od kompanija i organizacija prisutnih na Forumu. Kompanije koje će imati radionice su Coca Cola Helenic, HoldIna, Ernst and Young te mnoge druge.

Youth to Business Forum je tradicija preuzeta iz dugogodišnjeg AIESEC iskustva zemalja širom svijeta, a održat će se prvi put u Sarajevu, te će ugostiti će preko 100 studenata iz Sarajeva. Neki od prijatelja projekta su Institut za razvoj mladih KULT, radio Antena, FACE TV te EFSA (kao 'Ponosni prijatelj Youth to Business Foruma).