Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
haaha
Nazalost od jednog dobrog pokreta ispalo je nesto na osnovu cega se zene jos vise mrze… Ne smijes naglas reci da si feminista jer pokret ima iskrivljenu sliku u drustvu na osnovu pogresnih ljudi who did the talking… Steta al hajd ionako smo tu cca 80 godina i onda dolazi sud gdje smo svi jednaki
Jeste li primjetili da su zadnjih nekoliko godina zene puno bezobraznije od muskaraca,pune sebe,arogantne,uzdigle se do nebesa,zakleo bih se da su muskarci puno ugrozeniji od njih,i puno bolji.
Na dan žena se govori o problemima žena u našem društvu, na dan muškaraca žene govore o dominaciji i ulozi muškaraca kod rodne ravnopravnosti. Osim pomena u kojem se muškarac vezuje za nasilje i da je moguće i da muškarci mogu biti žrtve, ne postoji nigdje pomen problematike muškaraca iz muške perspektive. Žene govore šta je to dobro za muškarce, iste one koje se bore protiv toga da muškarci odlučuju umjesto njih.
Na dan žena se govori o problemima žena u našem društvu, na dan muškaraca žene govore o dominaciji i ulozi muškaraca kod rodne ravnopravnosti. Osim pomena u kojem se muškarac vezuje za nasilje i da je moguće i da muškarci mogu biti žrtve, ne postoji nigdje poena problematika muškaraca izuške perspektive. Žene govore šta je to dobro za muškarce, iste one koje se bore protiv toga da muškarci odlučuju umjesto njih.
Rodna ravnopravnost ali samo kad njima odgovara. Neki dan gledam u Njemačkoj kao žene u fudbalu zaradjuju manje nego muškarci. Pa žene fino navucite sponzore, gledaoce i novce za tv prava pa onda kukajte. Najbanalniji i najgluplji primjer. Ne možeš tražiti jednakost samo na osnovu toga što si žensko bez da išta učiniš sama od sebe da tu ravnopravnost postigneš.
Dan muskarac je potreban i ovako i treba ostati. Muskarci ratuju i ginu dok zene kuci ostaju i zale se jer moraju kuhat.
Ja prvi put cujem za ovo. Mislim neka nama nas i da cuvamo nase dame kao i do sada.