{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi pregled provedbe standby aranžmana

19.11.2012. u 19:54
0
9
Prvi pregled provedbe standby aranžmana
0
Prvi pregled provedbe standby aranžmana
Detalj sa sjednice
Fiskalno vijeće, kojim predsjedava Vjekoslav Bevanda i izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođeno šefom Misije za BiH Ronom Van Roodenom večeras su u Sarajevu razmatrali ispunjavanje uvjeta iz Pisma namjere standby aranžmana.
Na sjednici Fiskalnog vijeća istaknuto je da su Vijeće ministara BiH i entitetske vlade načinile korak naprijed u fiskalnoj konsolidaciji te da su projekcije budžeta za 2013. godinu sukladne obavezama preuzetim Pismom namjere. Rok za uvajanje ovih budžeta u državnom i entitetskim parlamentima je 4. decembra, nakon čega bi Izvršni odbor MMF-a u Washingtonu mogao dati pozitivnu ocjenu prvog pregleda provedbe standby aranžmana.

Članovi Fiskalnog vijeća i izaslanstvo MMF-a u nastavku sjednice razmotrili su dopunu Pisma namjere s ciljem poboljšanja koordinacije politika i osiguranja fiskalne održivosti te unapređenja reformi u javnom sektoru.

Šestoj sjednici Fiskalnog vijeća, uz predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i Fiskalnog vijeća Vjekoslava Bevandu i zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara BiH i državnog ministra finansija i trezora Nikolu Špirića, prisustvovali su federalni premijer Nermin Nikšić i ministar finansija Federacije BiH Ante Krajina te guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić. Putem video linka u radu sjednice sudjelovali su predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: