BiH
0

Počeo prvi pregled provedbe stand-by aranžmana

FENA
Susretom predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođenim šefom Misije za BiH Ronom van Roodenom danas je u Sarajevu otpočeo prvi pregled provedbe stand-by aranžmana.

Bevanda je upoznao članove Misije s pripremama za posjetu Međunarodnog monetarnog fonda te s tehničkim aktivnostima s kojima se Vijeće ministara BiH bavilo u prethodnom razdoblju, a koje je preuzelo potpisivanjem Pisma namjere.

Istaknuo je značaj usvajanja Globalnog fiskalnog okvira za razdoblje 2012. -2014. i 2013. -2015. godina čime su stvoreni uvjeti za ekspeditivniju izradu budžeta za 2013. godinu.

Bevanda je informirao izaslanstvo MMF-a i o realiziranim obvezama iz Mape puta preuzetim u Bruxellesu i sa svim ključnim dokumentima koji su usvojeni na prethodnim sjednicama Vijeća ministara, a koje su dio dogovorenih obveza.

Van Rooden je rekao da je ohrabren informacijama o ispunjenju obveza iz Pisma namjere i iskazao uvjerenje da će u narednom razdoblju sve razine vlasti u BiH provesti dogovorene obveze u predviđenim rokovima, da bi prvi pregled dobio pozitivnu ocjenu na sastanku Odbora u Washingtonu.

Bevanda je upoznao goste i o aktivnostima Fiskalnog vijeća BiH i Savjetodavne skupine Fiskalnog vijeća BiH koji su u proteklom periodu, između ostalog, radili i na realizaciji obveza iz Pisma namjere.

Bevanda i Van Rooden dogovorili su da naredni sastanak Fiskalnog vijeća BiH bude održan 17. novembra u Sarajevu.

Sastanku je prisustvovao i novi rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atoyan, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.