{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo prvi pregled provedbe stand-by aranžmana

F
7.11.2012. u 16:16
0
0
Počeo prvi pregled provedbe stand-by aranžmana
0
Počeo prvi pregled provedbe stand-by aranžmana
Susretom predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođenim šefom Misije za BiH Ronom van Roodenom danas je u Sarajevu otpočeo prvi pregled provedbe stand-by aranžmana.
Bevanda je upoznao članove Misije s pripremama za posjetu Međunarodnog monetarnog fonda te s tehničkim aktivnostima s kojima se Vijeće ministara BiH bavilo u prethodnom razdoblju, a koje je preuzelo potpisivanjem Pisma namjere.

Istaknuo je značaj usvajanja Globalnog fiskalnog okvira za razdoblje 2012. -2014. i 2013. -2015. godina čime su stvoreni uvjeti za ekspeditivniju izradu budžeta za 2013. godinu.

Bevanda je informirao izaslanstvo MMF-a i o realiziranim obvezama iz Mape puta preuzetim u Bruxellesu i sa svim ključnim dokumentima koji su usvojeni na prethodnim sjednicama Vijeća ministara, a koje su dio dogovorenih obveza.

Van Rooden je rekao da je ohrabren informacijama o ispunjenju obveza iz Pisma namjere i iskazao uvjerenje da će u narednom razdoblju sve razine vlasti u BiH provesti dogovorene obveze u predviđenim rokovima, da bi prvi pregled dobio pozitivnu ocjenu na sastanku Odbora u Washingtonu.

Bevanda je upoznao goste i o aktivnostima Fiskalnog vijeća BiH i Savjetodavne skupine Fiskalnog vijeća BiH koji su u proteklom periodu, između ostalog, radili i na realizaciji obveza iz Pisma namjere.

Bevanda i Van Rooden dogovorili su da naredni sastanak Fiskalnog vijeća BiH bude održan 17. novembra u Sarajevu.

Sastanku je prisustvovao i novi rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atoyan, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: