{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva stranka: Ukinuti plaće parlamentarcima

F
15.9.2014. u 15:21
22
26
Prva stranka: Ukinuti plaće parlamentarcima
22
Prva stranka: Ukinuti plaće parlamentarcima
"Mi smo stranku osnovali da bismo se mogli baviti nesmetano ekonomijom, stvaranjem radnih mjesta, a to je ono što najbolje znam. Nisam političar, ja sam menadžer i ekonomista i znam stvarati radna mjesta i dovoditi nove investicije. To mi je posao i time ću se i dalje baviti", rekao je na pres-konferenciji predsjednik Prve stranke Amer Bekan.
On se kandidovao za Parlament Federacije BiH ali, kako je rekao, pismeno će garantovati da neće primati plaću za posao.

"Taj novac koji bi meni pripadao, odnosno naknadu parlamentarca ću donirati za školovanje djece koja nemaju te finansijske uslove. U našem ekonomskom programu zalažemo se da se ukinu plate parlamentarcima, da se ta njihova naknada svede na dnevnicu što znači da što više budu radili bit će više plaćeni. S tom dnevnicom koju smo mi predložili od nekih 100 KM vidjet ćemo ko će imati hrabrosti da se prijavi da obavlja tu funkciju", poručio je Bekan.

On je također predstavio i projekt izgradnje proizvodnog pogona za proizvodnju mineralnog đubriva koju realizuje njegova kompanija BAAB International u saradnji s partnerom kompanijom AWAN Group iz Bahreina.

Naime, ova firma je potpisala ugovor sa AWAN Group o otkupu kompletne proizvodnje Urea koja će biti proizvedena u fabrici BAAB Azotara u BiH.

AWAN Group će kao kupac bankovnom garancijom osigurati kompletan desetogodšnji otkup i osigurati finansijska sredstva za izgradnju fabrike.

BAAB International je uz saglasnosti sa svojim partnerom donio odluku da projekt Azotara iz prvobitne planirane luke Ploče preseli u BiH.

Kako je rekao Bekan, ovime se želi podstaknuti privreda u našoj državi i riješiti bar malim dijelom ekonomski problem i veliku nezaposlenost.

Ova firma će raspisati javni poziv prema svim općinama i gradovima u BiH, koji su zainteresovani da fabrika bude izgrađena u njihovoj lokalnoj samoupravi, da apliciraju za ovu investiciju.

Rok prijave za aplikaciju je 30 dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: