Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Srednjojekovna Bosna dokaz postojanje ove države i prije 1943.
Sjećam se kad sam kao srednjoškolac, prije 20-ak godina pronašao u lokalnoj biblioteci njegovu "Studiju o bosanskim Bogumilima" i pročitao u jednom dahu. Hehe to su bili dani.
Srbi, Grci, Bugari, Rumuni, Albanci, Armeni i ostali... svi ovi narodi su u nekom trenutku bili podložni turčenju i islamizaciji i svi su uspjeli da se održe i opstanu... jedino Bošnjana nigdje nema... Može li neko da mi pokaže jednog jedinog dobrog Bošnjanina koji je sačuvao izvornu vjeru i običaje, pa da povjerujem u tu vašu alternativnu verziju istorije ...
@gooUser1566928377 Očigledno ti živiš u nekoj alternativnoj stvarnosti... Pa jesu li to Srbi i Bugari zadržali svoje religiju i običaje od prije hrišćanstva ili možda nisu ni postojali prije njega?
@gooUser1566928377 Vama križarima/krstašima je krivo što nismo pravoslavni ili katolici. Sačuvaj Bože!
Kurdi imaju sve zapisano koga su našli kad su došli. Kad je god bilo ratova kurdi išli. Šta mislite šta je kurdima obećao Ataturk kad je napala velika britanija na ostatke osmanskog carstva. Ko je protjerao armence, šta je onda obećano kurdima. Vidite kad brojite do 10 na kurdskom ima srodnosti sa slavenskim i indogermanskim jezicima. Kad brojite na turskom nema.
Hoću knjigu. Kako doći do nje?
Najbitniji dio historije BiH je dolazak velicanstvnog Osmanskog Carstva koje je dovelo Islam i oformiralo prosto klase preko koji se vrlo precizno moze i dan danas neprijatelj BiH, Bosnjaka i Islama otkriti.
Pravni fakultet u Zenici hehehe