BiH
1

"Protest upozorenja pokazao da je sindikat jedinstven"

FENA
Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) čestitao je svim članovima koji su se odazvali pozivu Saveza i na protestu upozorenja u subotu jasno izrazli svoje stavove i mišljenje o radu Parlamenta Federacije BiH i Vlade FBiH, ali i o cjelokupnom stanju u Federaciji BiH.

"Bio je to protest onih kojima nije smetalo što je subota, što je padala kiša, protest na kojem su zajedno bili i radnici iz industrije, uslužnih djelatnosti i iz sindikata budžetskih korisnika", navodi se u saopćenju za javnost SSSBiH.

U prethodne dvije godine, kako se dodaje, ovaj sindikat je pokazao da u intelektualnom smislu može ponuditi pomoć i rješenja onima čiji je posao da vode ovu zemlju.

"U subotu smo pokazali da imamo članstvo koje stoji iza nas i da možemo organizovati protest na ulici kada god to zatreba. Brojem učesnika licitiraju oni koji nisu spremni dići svoj glas protiv stanja u kojem se ovo društvo nalazi, odnosno koji se boje bilo kakvih poteza i svog učešća u promjenama nabolje", stoji u saopćenju.

Savez samostalnih sindikata BiH će, kako se ističe, nastaviti raditi na svemu što je potrebno da bi se ukupni ambijent u društvu popravio i ova zemlja postala onakva kakva treba i može biti, saopćeno je iz Službe za informiranje SSSBiH.