Od 12 do 14 sati
0

Protest prijatelja životinja u Butmiru

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vodozaštitna zona Butmir mjesto je gdje će se u nedjelju, 31. januara, okupiti članovi neformalne grupe građana posvećeni zaštiti životinja "Av mau", kako bi protestvovali zbog trovanja životinja u ovom naselju, saopšteno je iz te grupe.

"Borba za život i opstanak stotinjak pasa s ovog područja krenula je još u junu 2009. godine, kada je došlo do iseljenja Roma, a koji su u potrazi za novim, sopstvenim smještajem na milost i nemilost, ali i veoma zloj sudbini prepustili pse s kojima su tu obitavali", objašnjavaju iz "Av mau". "Do prvog incidenta došlo je kada su dva legla psića nađena živa zakopana na licu mjesta. Sve od tada pa do dan danas, neformalna grupa građana ovim napuštenim psima je pružala sve ono neophodno za opstanak: hranu, veterinarsku njegu, ljubav i toplinu, obilazeći ih nekoliko puta na dan, svih šest mjeseci."

Ipak, prije četiri dana volonteri i prijatelji ovih pasa u očaju su obavijestili javnost i sve prijatelje životinja da su svoje štićenike pronašli mrtve, odnosno masovno otrovane.

"Humanost je zgurana pod tepih, pala je na sopstvenom ispitu 24.1. Šutjeti ne smijemo nad djelima okrutnih, kojima je ovo živo biće, ništa manje ni više već štetočina koja maše repom", poručuju prijatelji životinja i pozivaju građane da im se pridruže na protestu koji počinje u 12, a završava u 14 sati.