|

Protest povodom oslobađanja Arnesa Delića

Protest povodom oslobađanja Arnesa Delića
15
S
SRNA
13.4.2015. u 16:46
38
komentara
15

dijeljenja
Protest povodom oslobađanja Arnesa Delića
Hrvatsko narodno vijeće u BiH uputilo je danas protest Kantonalnom sudu u Zenici povodom oslobađanja od optužbe Arnesa Delića koji je napao, opljačka i nanio teške povrede povratnicima Marici Krstić i Nikoli Crpulju koji su od posljedica povreda umrli 13. maja 2014. godine.
"Upućujemo najoštriji protest Kantonalnom sudu u Zenici povodom gnusne odluke o oslobađanju Arnesa Delića iz Dragovića kod Vareša koji je napao, opljačkao i nanio teške povrede povratnicima u njihovoj kući u selu Ratalj kod Kaknja. Time je poslata zastrašujuća poruka", navodi se u protestu Hrvatskog narodnog vijeća u BiH.

Iz Hrvatskog narodnog vijeća upozoravaju da presuda Kantonalnog suda u Zenici uliva poštenim građanima strah i nemir, a za pljačkaše predstavlja podsticaj i ohrabrenje za nove pljačke i zlostavljanja.

Arnes Delić (22) oslobođen je prošle sedmice optužbe da je počinio teško razbojništvo i nasilje nad dvoje nemoćnih staraca koji su podlegli povredama. Delić je u pritvoru proveo nepunu godinu dana.

Nikola Crepulja (74) i Marica Kristić (79) iz sela Ratanj kod Kaknja preminuli su 13. maja prošle godine, nakon što su 21. aprila zadobili teške povrede.

Delić je priznao policiji zločin, a Kantonalni sud u Zenici nije našao dovoljno dokaza da ga osudi i donio je oslobađajuću presudu.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...