BiH
0

Proslava Hanuke na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak, 19. decembra, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je zahvaljujući snijegu obukao svoje najljepše praznično ruho, na radost mnogobrojnih posjetitelja.
Holiday Market (Foto: Vanja Ćerimagić)
Holiday Market (Foto: Vanja Ćerimagić)
Mnogi od njih su se, nakon što su pregledali ponudu izlagača, ugrijali u Sarajevsko pivo Holiday Pubu te se družili i slikali sa Vučkom kojeg je na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market uputio ZOI '84. U večernjim satima su u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupili izvanredni tamburaši Dade Zimića koji su zabavljali brojnu publiku sve do pred ponoć.
Arkul nastupa u utorak
Arkul nastupa u utorak
Najmlađi posjetitelji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa su se jučer tokom dana u dječijem paviljonu, koji je dio ASA Čarobnog svijeta, upoznali i družili sa policajcem koji je odgovarao na sva njihova pitanja. A danas, u utorak 20. decembra, djeca će se od 17:00 do 17:30 družiti sa vatrogascem te se upoznati i sa ovom profesijom. U toku su prijave za igricu ASA Super vozač u okviru koje će se djeca igrati na Playstationu te osvajati brojne nagrade. Pored ovih sadržaja, djeca u dječijem paviljonu mogu gledati crtane filmove, učiti engleski, pjevati pjesmice, crtati...
Holiday Market (Foto: Vanja Ćerimagić)
Holiday Market (Foto: Vanja Ćerimagić)
Naravno, tu je i neizostavni Djeda Mraz koji se sa djecom svakodnevno druži od 16 do 20 sati. Paketiće koje će Djeda Mraz uručiti njihovoj djeci uz fotografiranje roditelji mogu kupiti u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.
Sarajevsko pivo Holiday Pub (Foto: Vanja Ćerimagić)
Sarajevsko pivo Holiday Pub (Foto: Vanja Ćerimagić)
Danas, 20. decembra, će na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu biti proslavljena Hanuka, jevrejski praznik svjetlosti. Duo Arkul iz Mostara, koji čine multiinstrumentalist Atilla Aksoj i vokal Vladimir Mićković, nastupit će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu od 20 sati. Arkul je 2008. godine objavio album Il Bastidor, a u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će izvesti repertoar sefardskih pjesama na ladino jeziku. Posebni gosti Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa će večeras biti i članovi Jevrejske općine, a posjetitelji će tokom dana moći uživati i u Hannukah halvi, poklonu članova Jevrejske općine.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode nude građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok je Sarajevsko pivo Holiday Pub otvoren od 10 do 23 sata.

Tamburaši Dade Zimića (Foto: Vanja Ćerimagić)
Tamburaši Dade Zimića (Foto: Vanja Ćerimagić)
Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo - Jahorina, koja će voziti do završetka Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Toursom i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.