{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proslava Hanuke na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

S
20.12.2011. u 10:35
0
32
Proslava Hanuke na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu
0
U ponedjeljak, 19. decembra, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je zahvaljujući snijegu obukao svoje najljepše praznično ruho, na radost mnogobrojnih posjetitelja.
Holiday Market (Foto: Vanja Ćerimagić)
Holiday Market (Foto: Vanja Ćerimagić)

Mnogi od njih su se, nakon što su pregledali ponudu izlagača, ugrijali u Sarajevsko pivo Holiday Pubu te se družili i slikali sa Vučkom kojeg je na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market uputio ZOI '84. U večernjim satima su u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupili izvanredni tamburaši Dade Zimića koji su zabavljali brojnu publiku sve do pred ponoć.

Arkul nastupa u utorak
Arkul nastupa u utorak

Najmlađi posjetitelji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa su se jučer tokom dana u dječijem paviljonu, koji je dio ASA Čarobnog svijeta, upoznali i družili sa policajcem koji je odgovarao na sva njihova pitanja. A danas, u utorak 20. decembra, djeca će se od 17:00 do 17:30 družiti sa vatrogascem te se upoznati i sa ovom profesijom. U toku su prijave za igricu ASA Super vozač u okviru koje će se djeca igrati na Playstationu te osvajati brojne nagrade. Pored ovih sadržaja, djeca u dječijem paviljonu mogu gledati crtane filmove, učiti engleski, pjevati pjesmice, crtati...

Holiday Market (Foto: Vanja Ćerimagić)
Holiday Market (Foto: Vanja Ćerimagić)

Naravno, tu je i neizostavni Djeda Mraz koji se sa djecom svakodnevno druži od 16 do 20 sati. Paketiće koje će Djeda Mraz uručiti njihovoj djeci uz fotografiranje roditelji mogu kupiti u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Sarajevsko pivo Holiday Pub (Foto: Vanja Ćerimagić)
Sarajevsko pivo Holiday Pub (Foto: Vanja Ćerimagić)

Danas, 20. decembra, će na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu biti proslavljena Hanuka, jevrejski praznik svjetlosti. Duo Arkul iz Mostara, koji čine multiinstrumentalist Atilla Aksoj i vokal Vladimir Mićković, nastupit će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu od 20 sati. Arkul je 2008. godine objavio album Il Bastidor, a u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će izvesti repertoar sefardskih pjesama na ladino jeziku. Posebni gosti Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa će večeras biti i članovi Jevrejske općine, a posjetitelji će tokom dana moći uživati i u Hannukah halvi, poklonu članova Jevrejske općine.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode nude građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok je Sarajevsko pivo Holiday Pub otvoren od 10 do 23 sata.

Tamburaši Dade Zimića (Foto: Vanja Ćerimagić)
Tamburaši Dade Zimića (Foto: Vanja Ćerimagić)

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo - Jahorina, koja će voziti do završetka Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Toursom i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: