Mnogobrojni izlagači na Marketu
0

Čerkez Karasevdah Band u Holiday pubu

Sarajevo-x.com
Sarajevo Holiday Market (Foto: Vanja Čerimagić)
U petak, 23. decembra, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market još jednom će biti mjesto dobre zabave, kako za najmlađe, tako i za one starije.

Mnogobrojni izlagači Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa i danas će predstavljati svoju ponudu od 10:00 do 22:00 sata. Među njima je i ZUP Baščaršija, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa u saradnji sa Fondacijom Sarajevo Navigator, a uz podršku USAID-Sida Firma projekta.

Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija organizacija je privatnih firmi i pojedinaca na Baščaršiji, specifičnom području koje krase izuzetna bogatstva arhitektonskog, socijalnog, religijskog i kulturnog naslijeđa, zbog čega je Baščaršija centar kretanja u Sarajevu. ZUP Baščaršija ima za cilj očuvanje i poboljšanje tradicionalne vrijednosti i jedinstvenosti Baščaršije te promociju Baščaršije kao specifične turističke zone. ZUP Baščaršija nastoji promovirati vrijednost starih zanata koji su obilježili razvoj Baščaršije. Ponuda ZUP-a Baščaršija na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu uključuje najbolje proizvode naših tradicionalnih zanatlija koji predano rade na očuvanju zanatskog naslijeđa. Tu su ručno rađena ćebad, različiti tkani proizvodi, papuče, nakit, suveniri, kazandžijski radovi, slike...

Jedan od njihovih najpopularnijih proizvoda su papuče poznatog sarajevskog papudžije Ahmeda Kalajdžisalihovića, koji je izradio i čizme aladinke vilenjaka koji se druži s djecom na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, kao i prekrasni nakit poznatih sarajevskih juvelira.

Danas, u petak 23. decembra će u Dječijem paviljonu ASA Čarobnog svijeta u 14 sati biti odigrana lutkarska predstava Ko se boji mraka još? U 17:00 sati će u okviru programa ''Upoznaj profesiju'' sa djecom razgovarati ekolog iz Udruženja za zaštitu okoliša, prirode i zdravlja Ekotim. Dječiji paviljon, otvoren od 10:00 do 22:00 za djecu od 4 do 12 godina, će tokom ostatka dana ponuditi razne zabavne sadržaje za djecu, od igrica na kompjuteru, preko gledanja crtanih filmova, pa do pjevanja pjesmica i crtanja. U toku su i prijave za igricu ASA Super vozač za djecu od 9 do 12 godina.

Djeda Mraz će, kao i svakog dana, primati djecu u svojoj Coca-Cola kućici od 16 do 20 sati. Paketiće, koje Djeda Mraz može uručiti njihovim najmlađima, roditelji mogu kupiti u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Nakon još jednog izvrsnog nastupa Selama Tufekčića & Banda, večeras, u petak 23. decembra od 20 sati, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupit će Čerkez Karasevdah Band koji predvodi pjevač Nermin Alukić Čerkez. Ovaj bend je poznat po repertoaru prekrasnog sevdaha, protkanog utjecajima soula, bluesa, funka, jazza, rock and rolla i etno jazza. Sarajevsko pivo Holiday Pub otvoren je od 10 do 23 sata.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Toursom i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.