Otkazane sve predstave
0

Prokišnjava Narodno pozorište Tuzla, kabine poplavljene

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis )
Otapanje snijega je donijelo velike nevolje Narodnom pozorištu u Tuzli. Krov prokišnjava na nekoliko mjesta, a rukovodstvo pozorišta je zbog prokišnjavanja donijelo odluku o odgađanju najavljenih predstava.

Naime, jučer je trebala biti izvedena predstava "Let iznad kukavijčijeg gnijezda", a sutra "Gospođa ministarka". Međutim, pozorište je zatvoreno, a na nekoliko mjesta je postavljeno obavještenje o opasnosti od padanja snijega i ledenica s krova.

Menadžment Narodnog pozorišta navodi kako su angažovali radnike na čišćenju snijega sa kritičnih tačaka, ali za sveobuhvatnu akciju i sanaciju je neophodna pomoć šire društveno-političke zajednice.

Direktor Armin Ćatić navodi kako je već sada pričinjena velika šteta, jer su glumačke kabine poplavljene, a zgrada je isključena sa elektro i vodonapajanja zbog opasnosti od požara i poplave.

Zgrada Narodnog pozorišta u Tuzli je dotrajala, a menadžment je u nekoliko navrata pozivao nadležne nivoe vlasti da pristupe njenoj restauraciji. Međutim, do sada adekvatnog odgovora nije bilo, a ostaje da vidimo hoće li posljednja nevolja potaknuti reakciju odgovornih.