{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prokišnjava Narodno pozorište Tuzla, kabine poplavljene

S
16.2.2012. u 13:31
0
19
Prokišnjava Narodno pozorište Tuzla, kabine poplavljene
0
Otapanje snijega je donijelo velike nevolje Narodnom pozorištu u Tuzli. Krov prokišnjava na nekoliko mjesta, a rukovodstvo pozorišta je zbog prokišnjavanja donijelo odluku o odgađanju najavljenih predstava.
Naime, jučer je trebala biti izvedena predstava "Let iznad kukavijčijeg gnijezda", a sutra "Gospođa ministarka". Međutim, pozorište je zatvoreno, a na nekoliko mjesta je postavljeno obavještenje o opasnosti od padanja snijega i ledenica s krova.

Menadžment Narodnog pozorišta navodi kako su angažovali radnike na čišćenju snijega sa kritičnih tačaka, ali za sveobuhvatnu akciju i sanaciju je neophodna pomoć šire društveno-političke zajednice.

Direktor Armin Ćatić navodi kako je već sada pričinjena velika šteta, jer su glumačke kabine poplavljene, a zgrada je isključena sa elektro i vodonapajanja zbog opasnosti od požara i poplave.

Zgrada Narodnog pozorišta u Tuzli je dotrajala, a menadžment je u nekoliko navrata pozivao nadležne nivoe vlasti da pristupe njenoj restauraciji. Međutim, do sada adekvatnog odgovora nije bilo, a ostaje da vidimo hoće li posljednja nevolja potaknuti reakciju odgovornih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: