{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Prokišnjava Narodno pozorište Tuzla, kabine poplavljene

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
16.2.2012. u 13:31
0
19
Prokišnjava Narodno pozorište Tuzla, kabine poplavljene
0
Otapanje snijega je donijelo velike nevolje Narodnom pozorištu u Tuzli. Krov prokišnjava na nekoliko mjesta, a rukovodstvo pozorišta je zbog prokišnjavanja donijelo odluku o odgađanju najavljenih predstava.
Naime, jučer je trebala biti izvedena predstava "Let iznad kukavijčijeg gnijezda", a sutra "Gospođa ministarka". Međutim, pozorište je zatvoreno, a na nekoliko mjesta je postavljeno obavještenje o opasnosti od padanja snijega i ledenica s krova.

Menadžment Narodnog pozorišta navodi kako su angažovali radnike na čišćenju snijega sa kritičnih tačaka, ali za sveobuhvatnu akciju i sanaciju je neophodna pomoć šire društveno-političke zajednice.

Direktor Armin Ćatić navodi kako je već sada pričinjena velika šteta, jer su glumačke kabine poplavljene, a zgrada je isključena sa elektro i vodonapajanja zbog opasnosti od požara i poplave.

Zgrada Narodnog pozorišta u Tuzli je dotrajala, a menadžment je u nekoliko navrata pozivao nadležne nivoe vlasti da pristupe njenoj restauraciji. Međutim, do sada adekvatnog odgovora nije bilo, a ostaje da vidimo hoće li posljednja nevolja potaknuti reakciju odgovornih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: