{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt "Od hobija do hljeba": Slijepe i slabovidne moramo podržati

6.12.2014. u 17:49
20
9
Projekt "Od hobija do hljeba": Slijepe i slabovidne moramo podržati
20
Direktor Specijalne biblioteke za slijepe i slabovidne osobe RS Želimir Radinović izjavio je danas u Banjoj Luci da potrebe ove populacije ne smiju biti zanemarene, ali da je neophodno govoriti i o njihovim mogućnostima.
Dodao je da je više od svega važno razgovarati o tome da se ove osobe moraju aktivnijie uključiti u javni život i da im se mora obezbijediti neophodna podrška pri pronalaženju posla.

U prostorijama banjalučkog Doma omladine organizovan je okrugli sto "Od hobija do hljeba - mogućnosti (samo)zapošljavanja slijepih i slabovidnih žena & Kreativna terapija". Nakon debate otvorena je izložba unikatnog nakita banjalučkih i bijeljinskih žena sa oštećenim vidom.

U istom prostoru odigrana je i predstava "Unutrašnja svjetla" Pozorišta Patos iz Smedereva. Kuriozitet je da je ova interaktivna eksperimentalna predstava u potpunosti namijenjena slijepim osobama, a čitava publika je izjednačena činjenicom da svi nose poveze preko očiju tokom 35 minuta koliko traje ova predstava.

"Projekt Od hobija do hljeba namijenjen je ekonomskom osposobljavanju i socijalnom uključivanju slijepih i slabovidnih žena u dvije lokalne zajednice, Banjoj Luci i Bijeljini. U protekla nepuna tri mjeseca održane su radionice rodne ravnopravnosti, kreativne radionice izrade nakita, radionice radnog prava i (samo)zapošljavanja te marketinga i promocije na tržištu. O svim aktivnostima smo redovno izvještavali na našoj Facebook stranici Od hobija do hljeba i nadam se da je ovo samo početak daleko ozbiljnijih projekata", rekao je Radinović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: