{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt "Od hobija do hljeba": Slijepe i slabovidne moramo podržati

6.12.2014. u 17:49
20
9
Projekt "Od hobija do hljeba": Slijepe i slabovidne moramo podržati
20
Direktor Specijalne biblioteke za slijepe i slabovidne osobe RS Želimir Radinović izjavio je danas u Banjoj Luci da potrebe ove populacije ne smiju biti zanemarene, ali da je neophodno govoriti i o njihovim mogućnostima.
Dodao je da je više od svega važno razgovarati o tome da se ove osobe moraju aktivnijie uključiti u javni život i da im se mora obezbijediti neophodna podrška pri pronalaženju posla.

U prostorijama banjalučkog Doma omladine organizovan je okrugli sto "Od hobija do hljeba - mogućnosti (samo)zapošljavanja slijepih i slabovidnih žena & Kreativna terapija". Nakon debate otvorena je izložba unikatnog nakita banjalučkih i bijeljinskih žena sa oštećenim vidom.

U istom prostoru odigrana je i predstava "Unutrašnja svjetla" Pozorišta Patos iz Smedereva. Kuriozitet je da je ova interaktivna eksperimentalna predstava u potpunosti namijenjena slijepim osobama, a čitava publika je izjednačena činjenicom da svi nose poveze preko očiju tokom 35 minuta koliko traje ova predstava.

"Projekt Od hobija do hljeba namijenjen je ekonomskom osposobljavanju i socijalnom uključivanju slijepih i slabovidnih žena u dvije lokalne zajednice, Banjoj Luci i Bijeljini. U protekla nepuna tri mjeseca održane su radionice rodne ravnopravnosti, kreativne radionice izrade nakita, radionice radnog prava i (samo)zapošljavanja te marketinga i promocije na tržištu. O svim aktivnostima smo redovno izvještavali na našoj Facebook stranici Od hobija do hljeba i nadam se da je ovo samo početak daleko ozbiljnijih projekata", rekao je Radinović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: