BiH
33

Sedma prodajna izložba NVO Svjetlo "Dar darujte najmilije obradujte"

Klix.ba
NVO altruista Svjetlo u saradnji sa kompanijom Konzum d.o.o. u povodu Međunarodnog dana žena, organizira prodajnu izložbu ručno rađenih radova mladih s umanjenim sposobnostima, polaznika ArT LiNe radionice.

Prodajna izložba pod nazivom "Dar drujte, najmilije obradujte 7" održat će se u Tržnom centru Sarajevo, Ložionička 16, od 5. do 7. marta u vremenu od 10 do 21 sat.

"Mi vlastitim radom i trudom uz podršku građana i kompanije Konzum d.o.o. želimo obezbjediti finansijska sredstva koja će nam omogućiti kontinuirani rad ArT LiNe radionice i naknade polaznicima. Trenutno ArT LiNe kreativna tvornica okuplja mlade s umanjenim sposobnostima, koji su naučili izrađivati ručne radove, a u ovoj godini usvojili smo i nove tehnike rad sa das maskom, pozlaćene folije, čipka, gliter", saopćili su.

Polaznici ArT LiNe kreativne radionice će na ovoj prodajnoj izložbi predstaviti slike od gipsanih figura, slike od sušenog cvijeća, ukrasne kutije od keramike, ukrasne kutije decoupage tehnikom, slike na staklu, ukrasne ramove, ukrasne šolje, svijećnjake, mirisne sapune, mirisne svijeće, kutije za nakit, magnete, čestitke, ručno bojane figure...

Od decembra 2014. godine rad art radionice sufinansiran je u okviru projekta "Edukacijom do radnog osposobljavanja i socijalne uključenosti", podržanog od Helsinškog parlamenta građana Banja Luka, u okviru projekta IN –Implementacija UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u BiH.

"Prodajna izložba doprinosi boljoj socijalnoj uključenosti i iskrenu zahvalnost iskazujemo donatoru, kompaniji Konzum d.o.o., građanima koji kupuju ručno rađene radove i medijima koji afirmiraju vrijednosti tog rada", saopćeno je iz NVO Svjetlo.