|

Mostarci uživali na izložbi šarolikih i maštovitih ručnih radova

Mostarci uživali na izložbi šarolikih i maštovitih ručnih radova
25
Klix.ba
6.12.2014. u 21:06
3
komentara
25

dijeljenja
1/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
2/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
3/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
4/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
5/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
6/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
7/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
8/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
9/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
10/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
11/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
12/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
13/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
U Mostaru je danas u prostoru tržnog centra Mepas Mall udruženje "Moje zlatne ruke" izložilo ručne radove svojih članova čije su kreacije najviše inspirirane nadolazećim praznicima.
Na živopisnim štandovima svako je mogao za sebe nešto pronaći od prigodnih kutijica, tašni, ukrasnih boca, novogodišnjeg nakita i sličnih rukotvorina.

Marijana Dukić je izložila torbe koje je sama izradila od prirodnih materijala sa uzorcima tigra i zmijske kože, a to su motivi koji u njenoj kolekciji najviše preovladavaju. Svijeće, slike i adventske svijećnjake u decoupage tehnici se moglo naći na stolu Nere Aničić. Svako ko želi svoj dom ukrasiti s božićnim i novogodišnjim motivima i tako stvoriti poseban praznični ugođaj svoga doma ovdje može pronaći nešto po svom ukusu.

Katarina Palac, dizajnerica nakita, je kazala kako samo jedan komad nakita može oplemeniti i najjednostavniju odjeću.

"Ogrlice, narukvice i naušnice koje su načinjene od najfinijih materijala poludragog kamenja, swarovski kristala, brušenog stakla i češkog kristala daju posebnu notu otmjenosti i uglađenosti i običnoj garderobi. Ponekad je dovoljan samo jedan detalj koji cjelokupni izgled učini posebnim i elegantnim", kaže Katarina.

U tržnom centru Mepas Mall mogao se osjetiti i dašak Blidinja jer su na jednom od štandova bile izložene bočice i teglice sa ljekovitim travama sa obronaka Blidinja porodice Mandić koja se ljekovitim biljem i proizvodnjom raznih vrsta sirupa bavi više od 40 godina.

Dvodnevna izložba ručnih radova ima i humanitarni karakter. Svoje radove su u Mepas Mallu izložili i članovi Humanitarnog udruženja "Fra Mladen Hrkać", Udruženje za Down sindrom i Zajednice "Majka Krispina" koja udomljava zlostavljane obitelji, žene i djecu. Sav prihod od prodanih predmeta ide u fondove navedenih Udruženja.

Izložba je, kako kažu organizatori, jedinstvena prilika da obradujete sebe i svoje najbliže poklonima i darovima za nadolazeće praznike. Šareni i maštoviti ručni radovi danas su bili razlog dolaska mnogih građana koji su s oduševljenjem komentirali izložene predmete.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...