BiH
32

Kutak za kreativce: U Mostaru otvorena "praznična šetnica"

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Na mostarskom gradskom Šetalištu danas su postavljeni drveni štandovi na kojima je počela prodaja raznih vrsta slastica, kapa, šalova, novogodišnjeg nakita i raznih rukotvorina čije su kreacije inspirirane predstojećim božićnim i novogodišnjim praznicima.

Marica Raspudić, stručna savjetnica za urbani mobilijar i dekor Grada Mostara, kazala nam je da će tokom cijelog mjeseca kreativci Mostara imati prostor gdje će moći izlagati i prodavati svoje kreacije bez ikakve naknade.

"Ove godine je prijavljeno oko 50 izlagača i pošto je to premašilo naša očekivanja i kapacitete, zamolili smo izlagače da ponesu svoje stolove ili tezge da bi mogli svoje kreacije izložiti sugrađanima. Ovom prilikom pozivam sve građane Mostara da u narednom periodu posjete blagdansku šetnicu jer će sigurno na njoj moći nešto pronaći po svom ukusu za predstojeće blagdanske dane", kazala je Raspudić.

Osim drvenih štandova postavljen je i šank gdje će Mostarci moći uživati uz pivo, kuhano vino i specijalitet sa roštilja. Ovogodišnja ulična prodaja ili praznična šetnica bit će otvorena sve do 7. januara 2015. godine.