|

Kutak za kreativce: U Mostaru otvorena "praznična šetnica"

Kutak za kreativce: U Mostaru otvorena "praznična šetnica"
32
Klix.ba
8.12.2014. u 18:24
3
komentara
32

dijeljenja
1/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
2/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
3/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
4/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
5/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
6/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
7/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
8/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
9/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
10/10 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Na mostarskom gradskom Šetalištu danas su postavljeni drveni štandovi na kojima je počela prodaja raznih vrsta slastica, kapa, šalova, novogodišnjeg nakita i raznih rukotvorina čije su kreacije inspirirane predstojećim božićnim i novogodišnjim praznicima.
Marica Raspudić, stručna savjetnica za urbani mobilijar i dekor Grada Mostara, kazala nam je da će tokom cijelog mjeseca kreativci Mostara imati prostor gdje će moći izlagati i prodavati svoje kreacije bez ikakve naknade.

"Ove godine je prijavljeno oko 50 izlagača i pošto je to premašilo naša očekivanja i kapacitete, zamolili smo izlagače da ponesu svoje stolove ili tezge da bi mogli svoje kreacije izložiti sugrađanima. Ovom prilikom pozivam sve građane Mostara da u narednom periodu posjete blagdansku šetnicu jer će sigurno na njoj moći nešto pronaći po svom ukusu za predstojeće blagdanske dane", kazala je Raspudić.

Osim drvenih štandova postavljen je i šank gdje će Mostarci moći uživati uz pivo, kuhano vino i specijalitet sa roštilja. Ovogodišnja ulična prodaja ili praznična šetnica bit će otvorena sve do 7. januara 2015. godine.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...