{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekat "Digitalna televizija u jugoistočnoj Evropi"

S
23.2.2012. u 14:56
0
0
Projekat "Digitalna televizija u jugoistočnoj Evropi"
0
Projekat "Digitalna televizija u jugoistočnoj Evropi"
Foto: Ilustracija
BiH, kao punopravna učesnica međunarodnog projekta "Digitalna televizija u jugoistočnoj Evropi", učestvovala je na sastanku Upravnog odbora i tehničkom sastanku projektnih partnera održanom u Zagrebu, izjavila je Srni Asja Rokša-Zubčević iz Regulatorne agencije za komunikacije.
Ona kaže da je riječ o redovnim sastancima na kojima je razgovarano o urađenom i zadacima koji se u okviru projekta nalaze pred zemljama učesnicima.

"Na sastanku u Zagrebu, održanom 20. i 21. februara, dogovoreno je da 19. i 20. aprila u Trstu, bude održana međunarodna konferencija o digitalizaciji", rekla je Rokša-Zubčević.

Ona je navela da će, osim predstavnika zemalja učesnica projekta, na konferenciju u Italiji biti pozvani i predstavnici svih relevantnih organizacija koje se bave tehničkim i pravnim pitanjima digitalizacije.

"Biće razgovarano i o najnovijim tehnološkim temema. Konferencija će biti prilika za informisanje o najboljim praksama i iskustvima iz oblasti digitalizacije", rekla je Rokša-Zubčević, koja se nalazi na čelu Sektora RAK-a za audiovizuelne usluge i međunarodnu saradnju u emitovanju.

Prema njenim riječima, BiH očekuje da će učestvujući u projektu sakupiti iskustva zemalja koje su u potpunosti završile proces prelaska na digitalno emitovanje, ali i saznati najrelevantnije podatke o najnovijim dešavanjima u oblastima emitovanja i uređivanja frekventnog spektra.

Osim Rokše-Zubčević, BiH je na sastanku u Zagrebu predstavljao direktor RAK-a Kemal Huseinović, koji je član Upravnog odbora Projekta.

Projekat "Digitalna televizija u jugoistočnoj Evropi" okupio je zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju, te članice EU Sloveniju, Italiju, Austriju i Mađarsku, u kojima je završena digitalizacija.

Planirano je da projekat, koji sufinansira EU putem Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), bude okončan 30. aprila 2013. godine.

BiH je projektu pristupila 30. decembra prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: