Komentari (151)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
LUKA MIŠETIĆ, odvjetnik generala Ante Gotovine, u četvrtak je u povodu presude Haškog suda Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora, na svom Twitter računu izrazio zbunjenost odlukom zapitavši se što je propustio u presudi Karadžiću kada su drugi za manje zločine dobili veće kazne. "Galić je dobio doživotni zatvor za granatiranje Sarajeva. Tolimir je kažnjen doživotnim zatvorom za Srebrenicu. Karadžiću 40 godina za Sarajevo i Srebrenicu zajedno. Što propuštam?", zapitao se Mišetić.
@AmellemA Ljudi si za puno manja zlodjela dobijali vece kazne. Smijesno, cirkus od suda.
Koji je sljedeci Srbin na redu za gledanje u zivo na TV.
novak đoković
ne brini naći će se neko..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
.. koje ukazuju da je rs nastala na teroru, protjerivanju, zlocinu, ubijanju itd nesrba na prostoru danasnje rs. Sto je kljuc za ukidanje te nakaradne tvorevine.
@ninina Bio bi drzavotvoran narod da su podrzali Bosnu, zemlju svojih predaka, ali su teroristi jer su podrzali ideju agresora. To je danas dokazano. Teror, protjerivanje, zlocin, genocid,...
@BHRE neće biti tako! Referendum o nezavisnosti BiH raspisan od strane muslimana i katolika, u oktobru 1990, bez pravoslavaca! protiv ustava! čista prevara! Pravoslavci odgovorili plebiscitom u novembru 1990. al se preko toga prešlo kao da nije trećina BiH rekla NE!!?? Ovo je UZROK RATA! Direktan povod je ubistvo svata na Baščaršiji u proljeće 1992...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ova glupača nije ni pratila suđenje... NIJE POENTA ŠTO KARADŽIĆ NIJE OSUĐEN ZA GENOCID U OVIH SEDAM OPŠTINA, POENTA JE ŠTO JE SUD UTVRDIO DA U OVIH SEDAM OPŠTINA NIJE BIO UOPŠTE GENOCID!!! OVAJ PREDSJEDAVAJUĆI MAJMUN KAŽE DA SU OVDJE MASOVNO UBIJANI MUSLIMANI SAMO ZBOG SVOJEG ETNOSA, ŠTO JE PO DEFINICIJI GENOCID, A ONDA KAŽE DA NIJE BILO GENOCIDA. WTF?!!?
eto sto si glup majketi eto sto ti to treba u zivotu....gdje je rekla da nije bilo genocida?sto si glup ba....zena inace profesorica,doktorica, jedan od strucnjaka genocid i njegovo tumacenje i onda ti dodjes i preko neta se pravis pametan...jednostavno zena kaze da ne treba umanjivati i govori da je mala razlika izmedju etnickog ciscenja i genocida halali bruda al svaki dan se ibretim koliko glupana moze sve komentarisati i iznositi svoje misljenje a i ti si jedan od njih :/
@ninina inace ti profesorica za genocid i predajes na fakultetima i drzis brojna predavanja i izdajes brojne casopise? sve dok nemas reference da tumacis nesto onda nemoj ni lupati i pravit se glup-glupa...."Ne smijemo umanjivati važnost zločina protiv čovječnosti i ostale tačke koje su dokazane. Težina i namjera izvršenja tih djela se od zločina genocida razlikuju samo u nijansama interpretacije Konvencije o kažnjavanju i sprečavanju zločina genocida" ako profesorica tako kaze onda je tako!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bacis petardu dobijes vecu kaznu, svejedno sudit ce mu Bog
Tako je moja profesorice bivša. Uvijek sam Vas smatrao pametnom ženom.
i tata bi ovu yebo....
Nakon 5-godisnje odsluzene zatvorske kazne 2 cimerice docekale slobodu.  Na rastanku se izljubile i kad su krenile svaka svojim putem jedna se okrene i kaze ovoj drugoj:  - "Ej stani zaboravila sam ti nesto reci"!
UZP Udruženi zločinački poduhvat Sve jasno presuda po svim tackama za udruženi zločin UDRUŽENI ZLOČINCI
Možete osuditi Rašu sto puta, ali RS ostaje :)
ostaje.ali do konacnog ukidanja ;))
UZP Udruženi zločinački poduhvat Sve jasno presuda po svim tackama za udruženi zločin UDRUŽENI ZLOČINCI
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Iako sad krece nabrijavanje za ukidanjem RS, to je u ovim okolnostima nemoguce....Dayton i dalje vrijedi, mehanizme izmjene ce biti tesko postici jer ce svi osjecat da su zakinuti u necemu...naprosto odbacit Dayton i sve kantone i kao sve super je isto nemoguce jer se Srbi nece dat...toliko je komplicirano dozlaboga
Sve je jasno profesorice. Dakle mozes ubijati, tjerati i silovati gotovo pola stanovnistva zemlje i nece se racunati kao genocid. Ono, cisto da znamo kad se ponovo budemo gonjali.
Kriv? Daaaa!!!
Presuda je za sada takva.Drugo , što je puno važnije , ima žalba . A u žalbi treba i sigurno se hoče , obraditi i masovna grobnica Tomašica. Treće , ovom presudom , i presudom koja će uskoro biti ludom đeneralisimusu( a njen se ishod poslije današnje već naslučuje ) , dakle kompletno političko , vojno i policijsko rukovodstvo šumske je presuđeno za najteža zlodela u novijoj istoriji sveta. Samo se nameće ukidanje šumske.
@Simonsen Sigurno da hoče , jer sve što su danas slagali ( a slagali su podosta u prilog ludog raše ) da bi mu mogli sročiti ovakvu presudu , pa i to . Sve je igra sa Srbijom , čekaju se pobednici izbora , pa da se vidi ko su i šta su.? Ukoliko budu oni koji ne podržavaju EU i nato , eeee onda ćeš u drugostepenoj presudi videti kakva će i kolika presuda ludom doturu biti.
RS ima 3 mililiona radovana i mladića, vi niste ti koji ih mozete unistiti, pametno bi vam bilo da se bavite svojim siromaštvom, nego mržnjom protiv srba. Žao mi je što ste upali u agoniju od koje nema lijeka jer je masovna. Šta ću vam ja, tražili ste gledajte.
@Gurabbija Ti ne umiješ da čitaš, nemoj slušati samo lažove i huškače, pogledaj malo okolo možda si zaveden.
OLUJA 2 I TRAKTORIJADA 2 TO JE RIJESENJE ZA CETE