Ministarstvo saobraćaja KS
0

Produženo važenje GRAS-ovih linija, u Centrotransu razočarani

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Zaposlenici Centrotrans-Eurolinesa razočarani su rješenjem Ministarstva saobraćaja KS-a o produženju važenja GRAS-ovih redova vožnje na "spornih" 12 linija.

Izvršni odbor Sindikata ovog preduzeća upozorio je da više od šest godina Kanton Sarajevo odnosno Ministarstvo saobraćaja ignorira odluke Konkurencijskog vijeća BiH i 12 pravosnažnih presuda Kantonalnog suda Sarajevo te na nezakonit način onemogućava Centrotrans-Eurolinesu da obavlja prijevoz putnika na području Kantona Sarajevo.

U saopćenju su naveli da ovakvim ponašanjem Kanton Sarajevo stavlja u neravnopravan položaj 741 zaposlenika Centrotransa u odnosu na zaposlenike KJKP GRAS.

Upozori su da će zaposlenici Centrotrans-Eurolinesa poduzeti sve zakonom propisane i druge mjere radi zaštite prava i postizanja jednakopravnosti kada je u pitanju prijevoz na području KS-a.

Pozvali su premijera KS-a Besima Mehmedića da hitno primi delegaciju Sindikata Centrotrans-Eurolinesa kako bi civiliziranim dijalogom pokušali prevazići novonastalu situaciju i izbjegli neželjene posljedice koje bi mogle proizaći iz nezadovoljstva i ogorčenja uposlenika, saopćio je Izvršni odbor Sindikata Centrotrans-Eurolinesa.