{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Produženo važenje GRAS-ovih linija, u Centrotransu razočarani

F
21.8.2010. u 15:21
0
12
Produženo važenje GRAS-ovih linija, u Centrotransu razočarani
0
Produženo važenje GRAS-ovih linija, u Centrotransu razočarani
Foto: Arhiv/Fotoservis
Zaposlenici Centrotrans-Eurolinesa razočarani su rješenjem Ministarstva saobraćaja KS-a o produženju važenja GRAS-ovih redova vožnje na "spornih" 12 linija.
Izvršni odbor Sindikata ovog preduzeća upozorio je da više od šest godina Kanton Sarajevo odnosno Ministarstvo saobraćaja ignorira odluke Konkurencijskog vijeća BiH i 12 pravosnažnih presuda Kantonalnog suda Sarajevo te na nezakonit način onemogućava Centrotrans-Eurolinesu da obavlja prijevoz putnika na području Kantona Sarajevo.

U saopćenju su naveli da ovakvim ponašanjem Kanton Sarajevo stavlja u neravnopravan položaj 741 zaposlenika Centrotransa u odnosu na zaposlenike KJKP GRAS.

Upozori su da će zaposlenici Centrotrans-Eurolinesa poduzeti sve zakonom propisane i druge mjere radi zaštite prava i postizanja jednakopravnosti kada je u pitanju prijevoz na području KS-a.

Pozvali su premijera KS-a Besima Mehmedića da hitno primi delegaciju Sindikata Centrotrans-Eurolinesa kako bi civiliziranim dijalogom pokušali prevazići novonastalu situaciju i izbjegli neželjene posljedice koje bi mogle proizaći iz nezadovoljstva i ogorčenja uposlenika, saopćio je Izvršni odbor Sindikata Centrotrans-Eurolinesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: