Komentari (199)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"naša poreska uprava njihova primanja želi oporezovati" Bakireeeeeeeeee!!!
@Jonizator ko ti je god dislajko komentar je idiot.
BiH ih odškoluje skoro besplatno i kada bi trebale vratiti društvu investiciju oni se ispale vani za malo veću platu i nama šipak. Najbolje bi bilo uvesti kao u Americi punu cijenu školovanja svima od osnovne i onda sa 300,000 studentskog kredita idi radi gdje hoćeš ali dug vrati!
Nije kriva poreska uprava sto radi po zakonu vec vas dvije i vasi roditelji koji vec 20 godina glasaju za vlast koja donosi takve zakone.
@iopettralala oslobodjene su poreza do 10 000 KM godisnje.Sve iznad se oporezuje
Sta treba da uradi drzava? Da donese zakon da niko ne placa porez? Odakle ce se isplacivati penzije? Ko ce placati zdravstvene radnike policiju, obrazovanje??? Odakle ce se to finansirati?
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
ZNACI ZARADILE N9VAC I NE ZELE DA SE OPOREZUJU NI U NJEMACKOJ NI U BOSNI, KRIVICNO DJELO UTAJE ZA PVE DVIJE MLADE DJEVOJKE.
Mene je porezna zavalila za nekih stotinjak maraka. Još me gospođa na šalteru ismijava u smislu "Ko da ti vrati, ko da ti plati?! Odakle?!" i sl.
Zemlja lopova ... ali to je kad sami necemo nista da promjenimo jer pojedinci su slijepi i glasaju uvijek za iste lopove.
Drage moje, nikad se negovori istina kad se ima posla u poreskoj sa kabadahijama! Što će ti potvrda da nisi bio zaposlen? Izmisliš sto i jedan razlog samo ne onaj pravi. Moraju ti je izdati. Platiš taksu 15 KM i zavrsena priča. Njemce nezanima u koju je svrhu izdata ta potvrda i mozeli se koristiti u druge svrhe ili ne. Bitno je da je iz isprave jasno vidljivo da niste u Bosni u radnom odnosu!
E ova Ilhana ima sladak osmijeh.. ;)
Bome bi ja klepio ovu Klepo, a ovu cigancicu ne bi ni stapom dotakao...
Pa kako ce vam dati potvrdu da niste bile u radnom odnosu, ako ste radile u Njemackoj? To bi vi kao da se provlacite izmedju zakona dvije drzave, pa vam se ne da...Eh da je para, a ne raditi...
Na zapadu je normalno da svi koji rade placaju porez. Bili vi ucenik, student, obicni radnik ili pilot, nije vazno. I stipendije su oporezovane. Svi placaju porez na prihode. Svi poreski obveznici imaju jedan osnovni dio na koji ne placaju porez i on je jednak za sve, ostalo je manje vise sve oporzovano. Nema topli obrok, nema placen prevoz do i sa posla. Svi studenti ako ne zive sa roditeljima - placaju medielicens (TV pretplatu), cak i ako nemaju TV. Hocete li u Evropu ili ne?
Obratite se SDA, jer 99% Jablanice je glasalo za SDA, garant ste i vi u tih 99%. Bake ce vam pomoci.
Vaš problem je da niste radile kao studentice, koje u Njemačkoj imaju pravo raditi 6 sedmica. Zarada nesmije biti veća od 2400€ za to vrijeme i ne podliježe porezu u Njemačkoj. Preko te cifre se plaća porez i prelazi u normalni poslovni odnos. To što ovi naši traže je ne zakonski, jer je porez plaćen u Njemačkoj u kojoj je i postojao poslovni odnos.
@aeiou Finanzamt traži potvrdu da nisu bile u radnom odnosu, to moraju i Njemački studenti dokazati, ista pravila za sve studente. Kapito?
Loyd Kako ce biti nezakonski ako je takav zakon. Ne moze zakon biti nezakonit, to ti je oksimoron. U Americi, ako primas penziju zaradjenu u nekoj drugoj zemlji, moras je prijaviti kad se penzionises ili ako primas socijalnu pomoc, a iste ti umanje za iznos zaradjene penzije u drugoj zemlji. Sve ti je to jedan kroz jedan. Hocete u Evropu i na zapad. E pa zaiskali ste, evo vam ga...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
SDA tjera mlade oporezivanjem, freelancere su otjerali sad i studenti itd.
Istrpi,diplomiraj ,i bjezte' noge usra vas guzica
dobro dosli u Bosnu i Hercegovinu, zonu sumraka
Kupiš auto ,ili neku Elektricnu stvar npr Iphone u Njemackoj i traziš povrat poreza jer ga izvozis iz EU i dobijes novac ,zatim to graničari EU proslijede našim na granici koji znaju da si vratio novac i platiš porez u BiH .To je tako u cijelom svijetu ,djevojke su dobile povrat poreza jer im je prebivalište u BiH i tu moraju platiti porez tako da nisu pokradene.
Miješaš pojmove. One dobijaju porez od dohotka za urađeni posao s ne za neku stvar. Rad nepodliježe carini.
Pa platite onda porez u njemackoj i mirna Bosna.
Ovo kad trube sta njima odgovara, ignorisuci pitanje i temu emisije.... para na usi. Treba im sve nacrtat i drsko zagalamit, pa mozda se malo dohavizaju i odrade ono sto im je posao.