BiH
77

Pripreme za zimsku sezonu na planinama u punom jeku: Nadamo se da će biti puno snijega

Piše: M. N.
Radovi na pripremama za zimsku i skijašku sezonu 2015./2016. u punom su jeku i traju već sedmicama na planinama Bjelašnica, Igman, Jahorina i Vlašić.

Kako su nam rekli iz KJP ZOI’84, priprema za predstojeću sezonu na Igmanu i Bjelašnici traju već dva mjeseca. Svakodnevno se uređuju skijaške staze, a veći dio terena je pokošen i očišćen.

"Radi se remont svih žičara i ski liftova. Iskreno se nadamo da će nam vremenske prilike poslužiti i da ćemo i ove godine imati dovoljne količine snijega kako bi posjetioce naših olimpijskih planina i skijaši mogli maksimalno uživati u zimskoj idili", rekli su za Klix.ba.

Iz KJP ZOI’84 podsjećaju da je počela akcijska prodaja sezonskih karti koja će trajati do 1. novembra, a cijena iznosi 350 KM. Tu su i familijarni paketi sa popustom za djecu do 12 godina 140 KM, a od 12 do 16 godina 175 KM.

Pripreme za zimsku sezonu na Jahorini se privode kraju. Kako nam je rekla Ivana Lizdek, stručna saradnica za odnose sa javnošću, marketing i prodaju A.D. Olimpijski centar "Jahorina", otvorenje zimske turističke sezone je planirano od 11. do 13. decembra koje će pratiti zabavno-animacijski program za posjetioce, dok će skijanje na Jahorini početi i ranije, ako to bude moguće.

"Kao i svake godine staze su uređene, iskopani drenažni kanali, postavljeni novi buseni na mjestima gdje to bilo neophodno i kompletira se i remont vertikalnog transporta. U toku je i akcijska prodaja ski pass-a i traje do 20.10.2015. U okviru akcijske prodaje moguće je kupiti sezonski ski pass po cijeni od 470 KM, ski pass 10 dana od sezone po cijeni 255 KM i ski pass 30 sati u sezoni po cijeni od 162 KM", kazala je Lizdek.

Istakla je kako u OC Jahorina očekuju uspješnu sezonu sa dosta snježnih padavina.

Na Vlašiću također teku pripreme s tim da se organizatori na ovoj planini najviše pripremaju za praznični program koji svake godine privuče veliki broj bh. građana ali i turista iz regije i svijeta.

"Baziramo se na praznični program da ujednimo sve nacije u BiH. Još radimo na novim sadržajima. Nadamo se da će biti snijega i to puno", rekao je za Klix.ba Sead Deljkić iz hotela Pahuljica.