{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripadnici SIPA-e prošli obuku o korištenju eksploziva

2.8.2013. u 16:02
2
4
Pripadnici SIPA-e prošli obuku o korištenju eksploziva
2
Pripadnici SIPA-e prošli obuku o korištenju eksploziva
Foto: SIPA
U organizaciji Oružanih snaga BiH, pripadnici Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, u periodu od 08.07. do 02.08.2013. godine, prisustvovali su obuci na temu “Tehnike breachinga - korištenje eksploziva”. Obuka je održana u kasarni Rajlovac i na poligonima Oružanih snaga BiH na području Sarajeva.
Cilj obuke je bio da se pripadnici Jedinice za specijalnu podršku upoznaju sa posebnim “breaching” tehnikama, odnosno tehnikama nasilnog prolaza do zabarikadiranih osoba ili objekata, te da svoju borbenu spremnost podignu na još veći nivo.

"Ova zahtjevna i u tehničkom smislu složena obuka bit će implementirana u budućem radu Jedinice kada se ukaže potreba za 'stvaranjem otvora' kroz prepreke sigurnom upotrebom eksploziva", istakao je komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e Mirsad Vilić.Nakon uspješno završene obuke, polaznicima su dodijeljeni certifikati, a obratio im se brigadni general OS BiH Sakib Forić, naglasivši da će Oružane snage BiH uvijek podržavati sigurnosne strukture BiH na putu njihovog usavršavanja, kako bi spremno i profesionalno odgovorile svim izazovima u budućem radu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: