BiH
0

Zajednička obuka pripadnika SIPA-e i srbijanskog SAJ-a

Klix.ba
Saradnja Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e sa specijalnim policijskim jedinicama zemalja iz regiona nastavljena je provođenjem zajedničke obuke pripadnika Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e i pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srbije.

U periodu od 23.9 do 27.9.2013. godine u bazi SAJ-a u Srbiji održana je obuka na temu "Taktika specijalnih dejstava", na kojoj su učestvovali i pripadnici Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e.

Ova obuka podigla je na još veći nivo znanje i vještine pripadnika Jedinice u ovoj oblasti, te doprinijela izgradnji prijateljstva između dvije elitne jedinice. Usvojene vještine proširit će spektar taktike u operativnom djelovanju pripadnika SIPA-e.

"Nastavak saradnje sa pripadnicima SAJ-a MUP-a R. Srbije putem zajedničkih obuka još je jedan pokazatelj da su specijalci SIPA-e spremni permanentno usvajati nova znanja i usvršavati se, ali i podijeliti znanja i vještine iz oblasti taktike specijalnih dejstava sa svojim kolegama iz regiona", rekao je komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e Mirsad Vilić.