Probušio mu se čamac
0

Pripadnici Granične policije BiH spasili ribara kod Zvornika

FENA
Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik su 2. decembra u poslijepodnevnim satima iz Drine spasili državljanina BiH, S. M. (1960.), ribara iz Zvornika.

S.M. je pozivao u pomoć nakon što mu se gumeni čamac probušio, a u trenutku spasavanja unesrećeni se nalazio ispod mosta na Drini u Karakaju, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Primijetivši osobu u rijeci, policijski službenici JGP Zvornik odmah su na lice mjesta doplovili službenim čamcem, a potom pozvali Vatrogasnu jedinicu, Civilnu zaštitu i Hitnu pomoć općine Zvornik.

Zahvaljujući brzoj reakciji službenika Granične policije i spuštanju konopca do unesrećenog, u ovom nesvakidašnjem događaju spasen je ljudski život.

S. M. je na vrlo nepristupačnom terenu izvučen iz nabujale Drine, a potom čamcem Granične policije BiH dovezen do obale, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Pripadnici Granične policije BiH su u više navrata iskazali humanost i hrabrost i za takva djela primili čestitke i značajna priznanja.

Među najznačajnim su spašavanje državljanke Srbije iz kanjona rijeke Rzav, sprječavanje utapanja dva maloljetna djeteta i starije osobe u Savi, gašenje požara u privatnom stanu u Velikoj Kladuši, sprječavanje utapanja mještanina Prisoja iz Buškog jezera, spašavanje četiriju državljana Srbije koja su vozilom sletjela niz liticu u jezero Hidroelektrane Višegrad, spašavanje mještana Čapljine prilikom poplava u dolini Neretve i na području Bijeljine.