{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četiri hrvatska državljana spašena na Jahorini

S
21.1.2012. u 09:22
0
37
Četiri hrvatska državljana spašena na Jahorini
0
Četiri hrvatska državljana spašena na Jahorini
Jahorina
Ministarstvo sigurnosti BiH uspješno je koordinisalo akciju spašavanja četiri hrvatska državljana koji su bili zameteni u snijegu na području Jahorine.
Iako su se hrvatski državljani nalazili na teritoriji BiH, poziv za pomoć Operativno-komunikacijskom centru BiH sinoć u 21:30 sati stigao je iz Hrvatske.

Nakon što su, zbog nevremena i snježnih padavina sletjeli s puta koji vodi prema Jahorini, hrvatski državljani su pozvali broj za pomoć 112 u Hrvatskoj koji je odmah proslijeđen kolegama u BiH.

Operativno-komunikacijski centar BiH 112 odmah je alarmirao Civilnu zaštitu Republike Srpske, a ona je aktivirala spasilačke službe koje su u rekordnom roku stigle na lice mjesta. U pomoć su pritekli i građani koji su se zatekli u blizini pa su hrvatski državljani i njihovo vozilo izvučeni na bezbjedno.

I ova akcija pokazala je da Operativno-komunikacijski centar BiH (112) ima veoma važnu ulogu u vanrednim situacijama kada je potrebno brzo reagovati da bi se spasili ljudski životi i njihova imovina, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: