BiH
0

Granična policija BiH učestvovala u spašavanju državljanina Hrvatske

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenici Jedinice granične policije Kamensko su u saradnji sa Postrojbom granične policije Trilj MUP Republike Hrvatske, Gorskom službom spašavanja Split i Policijskom upravom Livno 15. januara 2012. godine spasili ranjenog G. P. (1944.), državljanina Hrvatske, koji se prilikom lova povrijedio na području planine Kamešnice, općina Livno.

G. P. je sa tri državljana Hrvatske boravio u planinarskoj kući "Sveti Mihovil" koja se nalazi na području Hrvatske, u Trilju, u neposrednoj blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, a u prijepodnevnim satima 15. januara je sa automatskom puškom otišao u lov na lokalitetu "Pećarina koliba".

Granična policija BiH je oko 12.15 sati od MUP RH dobila informaciju o samoranjavanju osobe G.P. nakon čega su pripadnici Jedinice granične policije Kamensko u saradnji sa Gorskom službom za spašavanje Split unesrećenog službenim vozilom Granične policije BiH dovezli do helikoptera.

G .P. sa povredama na obje potkoljenice je u 15.55 sati helikopterom Ministarstva odbrane Republike Hrvatske prebačen do Kliničkog bolničkog centra Split.

Dalji rad na ovom slučaju će nastaviti Policijska uprava Livno.