{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spašen Crnogorac u BiH

S
5.2.2012. u 18:58
0
0
Spašen Crnogorac u BiH
0
Spašen Crnogorac u BiH
Foto: Arhiv
Službenici Ispostave Granične policije Pljevlja spasili su jednog državljanina Crne Gore na teritoriji BiH.
Ispostava Granične policije Pljevlja dobila je informaciju da je Milorad Obradović (54), državljanin Crne Gore, stanovnik pljevaljskog sela Šula, životno ugrožen, pokušavajući da se iz BiH pješice vrati u Crnu Goru i da se nalazi u obruču snježnih nanosa, na području opštine Foča, udaljenom od granice sa Crnom Gorom četiri do pet kilometara.

Ova ispostava je, nakon što je dobila saglasnost državnih organa BiH za ulazak na teritoriju susjedne države, uputila desetočlanu ekipu koja je sa radnicima preduzeća "Gradir" i jednom mašinom započela akciju spašavanja. Ekipa je ubrzo sustigla i dvojicu mještana Šula koji su prethodno pokušali da se probiju do prijatelja. Uprkos niskoj temperaturi i snijegu visine preko jednog metra, spasioci su na vrijeme stigli do ugroženog.

Posljednju dionicu od nekoliko stotina metara prešli su pješice, ispred mašine koju su visoki nanosi na momente usporavali. Spasioci su na petom kilometru od granične linije pronašli Obradovića koji se iscrpljen borio sa snijegom. Akcija je završena oko 23 sata kada je Obradović bezbjedno transportovan do svoje kuće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: