Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@pa Problem je u tome sto su kapaciteti Vjetrenice daleko iznad kapaciteta \"opstine\" Ravno (ako si bio dole znaces zasto je ovo opstina pod navodnicima). Vjetrenica nije interesantna ni zbog svoje duzine (koja btw nije nista posebno), ni samo zbog svoje ljepote (koja jeste nesto posebno :D) vec zbog historiskog nasljedja i faune koja nastanjuje pecinu. Pecinska fauna je inace jako osjetljiva i na najmanje vanjske uticaje tako da svi radovi u i oko pecine moraju biti analizirani od strane strucnjaka biospeleolgije kojih nema u Bosni a ne u opstini Ravno. Tako da bi nas radovi opstine Ravno mogli dovesti u situaciju da imamo pecinu koja je nekad bila kadidat za UNESCO listu i nekad bila 1 pecina u svijetu po fauni. Ova tvoja opaska za Ivu je u najmanju ruku smijesna i vidi se da nisi upoznat ni sa Ivinim radom a ni sa njim kao osobom. I da pecina je prezivila milione godina iz jednostavnog razloga sto nas nije bilo tu da je narusavamo, pa nije ni bilo potrebe da se brinemo :
@Vjetrenjak >Ne dirajte semira makar je promovirao BiH a ne blentitete haj smetenjak objasni kako je promovirao BIH. Time sto se glupirao te par podzemnih rovova i sedimentiranih stijena prozvao ljudskim djelom od prije 12 000 godina? fakat mi nekad dodje pa se pitam imal tamo u BIH iko pametan?
Po silnim clancima po novinama se da zakljuciti da je lokalna zajednica krenula u neku komercijalizaciju, a ovi se, fol, dusebriznici sad prepali da ce ih masiti lova??? Sustina je u tome, ili sta? Inace ne znam ni gdje je \"opcina\" Ravno, ali tako djeluje sva ta halabuka...
to nista nejma tu, to je pecina! imamo mi vecijeh problema, recmo republka srbska, i narod nejma sta jest, kaka sad pecna, kaki slovenci. pokvari mi post evo osovah uz ramazan.. uh
Po meni nema ništa loše što se općina uključila, i bilo je vrijeme. Kad nijedan drugi organ vlasti nije htio, ko će drugi? Svaka se općina razvija na osnovu vlastitih kapaciteta, ne vidim problem u tome. Čini mi se da je ovo više slučaj povrijeđene sujete Ive Lučića koji se samoproglasio za komandanta pećine. Lirska dramatizacija koju Lučić gura u medijima je presmiješna: pa nisu pećine napušteni mačići pa da se neko o njima \"brine\". \"Nauka i struka\" o Vjetrenici nisu brinuli milionima godina, pa je eno živa i zdrava. Što se tiče piramida, neozbiljno je i pominjati tu lakrdiju u kontekstu Vjetrenice.
O tome kakvu je \"reklamu\" Semir napravio za BiH vidi svako ko čita strane medije, o tome naši mediji šute. Služimo za zajebanciju čitavom svijetu, onda ne čude ovakve vijesti iz Slovenije.
DEz_elci ne brinite se mi cemo svjetski poznatu Vjetrenicu konzervirati i spakovati vama na cuvanje a vi samo lovu brojite i javite nam ako sta jos zatreba. Usput, za nase dom*ace fote_ljase, o vjetrenici, kao i ostalim kult*urno-isto*rijskim objektima, ma dajte ko ce to raditi kada se mora zbrinuti rod*bina i zaposliti ih sve, ili mozda se i ona treba da se dijeli po blenti*tetima.. kako ono 49/61 ili nesto slicno ? Uhm.. Ne dirajte semira makar je promovirao BiH a ne blentitete, pa makar to bilo i u pogresnom svjetlu.. ipak je dobru reklamu napravio... PS: De-zelci, ego ima li gdje amb-asadorke sto prebroji covjeku kosti na semaforu s crvenom svjetlom u Sarajevu? Nagazio covjek na amba_sad_oricino CRV_ENO svjetlo garant…ima li tu kakvih izjava?
U potpunosti se slažem s prethodnim komentarom, uz dodatak da su za takvo stanje krivi i mediji koji su što iz neznanja, što za novac forsirali primitivnu piramidiotsku ublehu za račun stvarnog blaga ove zemlje. Zato smo tu gdje jesmo.
Vazno je da se pare trose na neke famozne piramide, od kojih ni nakon 5 godina ni traga ni glasa. Nego ja kako gledam mogao bi se desiti slijedeci scenario. Slovenci bi mogli kupiti pecinu, napraviti od nje turisticku atrakciju (nesto kao postojinska jama u slovniji), a tek onda bi se nas svijet digao pa poceo govoriti kako nam slovenci sve nase pokupovase, a danas skoro nikog u BiH ta pecina ni ne zanima i vjerujem da polovica bosanaca nije ni cula za nju. Poznajem par ljudi u sloveniji i znam da su oni narod koji jako cijeni prirodne ljepote, svoje i tuđe. To znaci da ako ce iko spasiti ovu pecinu to ce biti oni.