Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kosovo prodato zahvaljujući delegatima koji su 1974 glasali za autonomiju, sve poslije je ovo farsa za naivni narod
Najbolje da sacekaju da bukne u Evropi, a onda kome obojci a kome opanci
Kad Bukne u Evropi, atomsko i nuklearno oruzje ce buknuti, Amerika protiv Rusije i kraj svijeta al to se nece desiti
Onda kada je sve počelo, 90-tih , upitana je Badenterova komisija za mišljenje o repub.granicama , i svi su čekali taj " nalaz". A u nalazu je konstatovano; rep. i pokrajinske granice mogu se smatrati kao granice teritorija unutar kojih se narod referendumom izjašnjava o svom statusu. Tačka. Na osnovu toga su krenule "nezavisnosti" , uključujuči i nezavisnost Cg .( 51-49% i nije dozvoljeno formiranje srp.rep. u Cg) . Ovo sa Kosovom je samo završetak te priče.
Na stolu je samo međusobno priznanje Srbije i kosova i tačka!Ne prepisujte gluposti srbijanaca radi klikova!
I velite, maximalisticki??
Ove modele i rijesenja mogu samo da sanjaju blic, klix i ostali srpski mediji. A tzv maksimalisticki zahtjevi Kosova su realnost. Srbija ce tek biti u problemu ako se Sandzaklije dosjete da su vecinom ustvari Albanci. Tada je put Srbije ka CG i moru zauvijek odsjecen, a to je najveci strah Srbije.
jbt daj oslucite se sta ste, albanci, bosanci, bosnjaci...ili treba opet bilbordi da se postavljaju...
Kosovo će (p)ostati država jer ima podršku SAD-a. Da i mi imamo podršku EU ili SAD-a davno bi bili normalna država, stanje bi se promijenilo preko noći.
Kosovski problem se nece ubrzo rijesiti , status Quo ce trajati godinama , a to ce iscrpiti I jedne I druge a posebno srbiju , Albancima je lakse jer imaju najveci natalitet u evropi , Slobodan pristup svim lukama u albaniji kao I ogromne kolicine prljavog novca ( za lobiranje I podmicivanje) , Albanaca je u ovom momentu oko 6 miliona na Balkanu skoro isto kao I Srba , vrijeme radi za Albance koji su mlada nancija
e super, ja očekujem da će se ove godine to riješiti jeste da je u zadnjih 30 godina bilo 40 prelomnih godina (i godina odluke), ali ovaj put je drukčije
Srbija treba da se izbori za potpunu ravnopravnost srba na Kosovu, na cijeloj teritoriji, jezika, kulture, religije.... i svih ostalih prava zagarantiranih Evropskom konvencijoim o ljudskim pravima...., jednostavno, zar ne?
dok izgovirim "prijelomna" sve se prijelomi u meni
Iskreno, Bosna I Hercegovina kao država je sigurno najkompleksnija i najiskompleksiranija država na svijetu. A realno, samo da imamo još i PRAVDU jednaku za sve, pa ja bih zapalio pasoš, dao bih sve pare koje imam da izgradimo neke zidove na granicama, da nam ne ulaze krtice, male gnjidice i krpelji. VOLIM TE BOSNO I HERCEGOVINO ! ! ! HE HE HE
Uvedite KONSTITUTIVNOST i na Kosovu!
srbija i vucic igraju igru leptira, nastoje dobiti maksimalno za nesto sto su davno izgubili...
Ljudi govore: Srbija ovakva, onakva prema nezavisnosti Kosova. A svaka drzava bi isto postupila u takvoj situaciji. Ne vidim kako bi se ovo moglo rijesiti iskreno.