Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U BiH nikad nije ni bilo Sindikata. Postojao je lažni Sindikat koji je u doba Tite smirovao radnike. Ti isti LAŽOVI su i danas u Sindikatu.
baš si neki zelen al u prirodnom smislu
...prije 100 godina se borilo za socijalnu pravdu...nakon 100 godina od toga, sj­ebali smo ono što smo imali...
Hoces kur...c sine!!! :))))
More marš, treba skratiti godišnji odmor svima u privredi, a ne samo trgovcima, sa 18 na 10 dana godišnje, i povećati im radno vrijeme sa 8 sati na 12. Pa kako će nama u državnoj administraciji isplaćivati naše zaslužene plate, kada MMF ne bude više davao kredite, da možemo rahat otići u Egipat na more mjesec dana ljeti i 15 dana na zimovanje na neku fensi destinaciju. Mora nam neko praviti te plate. Recite KO ĆE, KO, ako nećete vi?
Kako ces otici na 15 dana kad si rekao da se skrati na 10? Pa zasto ti ne radis 12h dnevno?
Gospodo trgovci, problem je u tome sto oni koji rade, rade svaki dan osim nedjelje i nemaju kad kupovati izuzev nedjeljom.
aaaaa ne moze sad to,sada je demokracija. pustite se tih vasih komunistickih fraza i socijalizma ;-)
...u Sloveniji bilo isto pitanje i lijepo fino i CRKVA i sva civilna drustva stala iza zaposlenih...isposlovali REFERENDUM i narod se odlucio da su trgovine nedeljom zatvorene a subotom ograniceno radno vrijeme do 12 ili 13... - vidite kako crkva brine za svoje vjernike da imaju dostojanstven zivot...i da imaju taj vikend za porodicu jer PORODICA JE ČELIJA DRUŠTVA... akoo je porodica uništena to ti je rak drustva!
i samo jos jedan dokaz da nasa ISLAMSKA ZAJEDNICA brine samo o sebi...i da joj je briga o dzematu samo puka prica koja se zavrsava drzanjem govora na dzumi... i nista vise... oni nikakve pritiske ne prave na drzavu...oni nikakve zahtjeve nemaju...njih ne interesuje ni privatnik, ni porodilja ni učenik ni student ni bolesnik...ni onaj nad kim je nepravda niti onaj nad kim je previse pravde... samo ako kako moze donacija, sadake i pranja para preko opcina kupovanja zemljista i izgradnje dzamija... ovakva islamska zajednica je jedna velika prevara i organizam zadostan samo sebi koji uzima samo da bi sebe odrzavao...a znamo kako se zovu takvi organizmi u biologiji!
...bilo i u hr...pa se sve vratilo na staro...zaprijetili otkazi zbog pada prometa...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Jest'l vi novi???
"Ali onda se nešto desilo i nedelja je nestala. Ma šta mi radili, ma koliko pokušavali, ne uspevamo da je nađemo. Sakrila se negde, uvređena i zastrašena od mogućnosti da je neko natera da promeni ime. Naime, ako naziv nedelja potiče od reči "ne delati", a svi se tog dana ponašaju kao da je u pitanju bilo koji dan i ne prestaju sa svojim delatnostima, onda nedelja nije nedelja i s pravom je pobegla. Otišla je negde gde se još uvek poštuje jednostavan nauk: šest dana radi, a sedmog se odmaraj, čitaj knjige, piši pesme, otiđi u prirodu, budi nešto drugo, nešto različito od onoga što si ostalih šest dana. Budi drugačiji tog dana da bi ostalih dana bio uvek isti. Uspori ritam. Nađi neku sporu pesmu i slušaj je celog dana. Uživaj u sporosti. Kaži: "Spor sam, priznajem, ali kada bih bio brži, ne bih znao da postojim."
Hocete neofasisticku demokratiju, pa onda trazite da se neradi nedeljom.E ne moze i jare i pare.Kad vam TITO nije bio dobar, rintajte robovi nacionalista i fasista.
samo nije mi jasno. koliko one prodavnice ostvaruju profit a ne mogu dati radniku slobodan dan niti dobru placu i onda se cudimo sto je ona kasirka neljubazna i iznervirana.
joj de nemojte
onaj ko ne zeli raditi nedjeljom moze promijeniti zanimanje ili posao.
p.s. opet ja u manjini :)))
Ne daj se..
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
hahah aa koji spaljen naslov xD
ja sam mislio da traze posla
imal ko kakav trosjed prodat ...dvosjed mi tjesan ..meni svi dani nedjelja
ovo dosle fifice da se slikaju za facebook-a :)
nema odmora dok traje obnova :) Tražite da radite 40 sati sedmično ko svugdje u svijetu ali brate trgovine svugdje rade i vikendom i praznicima. Samo što se to kod nas uvijek svede da rade isti ljudi 7 dana :)