Do Madrida još 600 km
455

Prijatelji u Bubi stigli do Barcelone

Piše: N. J.
Četverici prijatelja koji su Bubom starom 42 godine iz Sarajeva krenuli u Madrid na utakmicu Lige prvaka između Reala i Manchester Cityja ostalo je još "svega" 600 kilometara do glavnog grada Španije.

Oni su danas stigli u Lloret de Mar pokraj Barcelone, te su našli vremena i da razgledaju grad i prošetaju Barcelonom. Buba je bez problema prešla 2.000 kilometara, a mladići su u dobrom raspoloženju i sjajno se zabavljaju. Ono što je najvažnije, put protiče prema očekivanjima i bez problema, te će oni na vrijeme stići na utakmicu.

Podršku im je jučer putem svog Facebook profila uputio i naš reprezentativac Edin Džeko, koji sa Cityjem igra protiv Reala u utorak. Kada su krenuli na put, ovi mladići ni slutili nisu kakvog će odjeka u javnosti imati njihovo putovanje.

Podsjetimo, Kenan Dizdarević, Edin Hadžimuratović, Tarik Zlatar i Haris Hadžihasanović su u nagradnoj igri na RSG Radiju dobili ulaznice za ovu utakmicu upravo zahvaljujući svom 42 godine starom automobilu, odnosno najoriginialnijoj ideji za putovanje na utakmicu. Ostalo im je još samo malo do glavnog događaja i utakmice između Reala i Cityja.

Emir Cocalić, voditelj na RSG-u za Klix.ba kaže da će mladićima po povratku u Sarajevo biti upriličen doček i dernek u Radio cafeu RSG-a u Sarajevu.