Prijatelji u Bubi u Sarajevu
0

Ne zaboravlja se trenutak kada je Džeko utišao 'Santiago Bernabeu'

Piše: N. Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Četverica prijatelja koji su u Bubi iz Sarajeva otputovali u Madrid na utakmicu Lige prvaka između Reala i Manchester Cityja, danas su u Sarajevu novinarima prepričavali anegdote i impresije s ovog nezaboravnog putovanja.

Kenan Dizdarević, Edin Hadžimuratović, Tarik Zlatar i Haris Hadžihasanović prošli su više od 5000 kilometara u oba smjera sa Bubom, bez ikakvih problema. "Ne biste vjerovali kako je Buba udobna. Čak smo znali u putovanju i odspavati u njoj, bez problema", kazali su, dodajući kako su i ranije putovali Bubom širom prostora bivše Jugoslavije.

"Ovo je, naravno, bila najdalja destinacija i bilo je zaista uzbudljivo. Usput smo prošli mnoge gradove čije su nas građevine impresionirale. Posebno je lijepo bilo u Veneciji i Monte Karlu, koji izgleda nestvarno, kao u drugoj dimenziji. Ipak, dolazak pred stadion Santiago Bernabeu u Madridu, uoči same utakmice, je najupečatljiviji i pružio je poseban osjećaj", dodaju prijatelji.

Naravno, sama utakmica na prepunom stadionu, koji prima 90.000 gledatelja, u Ligi prvaka je ipak priča za sebe. Dok su slušali himnu Lige prvaka i uživali u njoj, razmišljali su o tome kada će tu himnu slušati u našoj zemlji u Sarajevu. Kenan, Edin, Tarik i Haris su u Madridu bili na tribini na kojoj su navijači Reala, ali ih to nije spriječilo da skoče i proslave gol koji je postigao Džeko, i to nakon što je ušao sa klupe u drugom poluvremenu. "Malo su nas čudno gledali, ali niko nam nije pravio probleme. Taj trenutak kada na takvom zdanju vlada muk zbog primljenog pogotka, koji je postigao naš sugrađanin, je nezaboravan i vrijedi ga doživjeti", kažu prijatelji, koji su na stadionu istakli i zastavu naše zemlje.

Ističu kako su se nadali da će se prije utakmice susresti sa Džekom, ali je to bilo neizvodivo jer su igrači Cityja bili u karantinu pred utakmicu. No, zato su mu zahvalni što je postigao gol i omogućio im da dožive spomenuti muk na Santiago Bernabeuu.

Oni su, podsjetimo, na ovu utakmicu otišli nakon što su osvojili ulaznice na RSG Radiju, zahvaljujući svom 42 godine starom automobilu, odnosno najoriginalnijoj ideji za putovanje na utakmicu. Njihov put je sve vrijeme praćen na ovom radiju, kao i na našem portalu, a RSG im je danas upriličio i party u svom cafeu u Sarajevu. Tu su, između ostalog, dobili i besplatno članstvo u BIHAMK-u, koji se pobrinuo da imaju svo osiguranje u slučaju bilo kakvog kvara na putovanju. Također, sestra našeg reprezentativca Edina Džeke, Merima Šoljanin, poklonila im je Dijamantov dres. Nakon druženja u cafeu, prijatelji su fotografima još jednom pozirali pred svojom Bubom.