Edin Džeko: Vidimo se u Madridu
867

Četverica prijatelja sa Bubom uspješno prošli Veneciju

Piše: N. J.
Četverica prijatelja koji su Bubom starom 42 godine iz Sarajeva krenuli u Madrid, na utakmicu Lige prvaka između Reala i Manchester Cityja, stigli su jutros u Veneciju bez ikakvih problema.

Podsjetimo, Kenan Dizdarević, Edin Hadžimuratović, Tarik Zlatar i Haris Hadžihasanović su u nagradnoj igri na RSG Radiju dobili ulaznice za ovu utakmicu i to upravo zahvaljujući svom 42 godine starom automobilu. Oni su ponudili najoriginalniji način putovanja do Madrida i uvjereni su da će Buba izdržati ovaj put, što se dosad, srećom, i ostvaruje. Ipak, u slučaju bilo kakvog kvara na putu pomoći će im BIHAMK koji im je poklonio članstvo plus. Podršku ovim mladićima je pružio i naš nogometni reprezentativac koji igra u Cityju, Edin Džeko.

"Džeko je na svom službenom profilu na Facebooku objavio link na prošli članak portala Klix.ba o ovim momcima i napisao: Sretno momci, vidimo se u Madridu. Nevjerovatna je podrška koju imaju, svi ih podržavaju, a negativni komentari su vrlo rijetki ili ih nema nikako. Ovo je jedna nevjerovatna priča i govori o tome šta su sve ljudi spremni učiniti zbog nogometa", rekao je za Klix.ba Emir Cocalić, voditelj na RSG-u, dodajući kako su mladići već napustili Veneciju i nastavili dalje.

"Turističke agencije su im osigurale noćenje u Lloret de Maru, pokraj Barcelone, nakon čega će im do Madrida ostati još 600 kilometara. Inače, put od Sarajeva do Madrida dug je 2.600 kilometara, te su neki prije nego će ovi momci krenuti na taj put govorili kako neće stići ni do Kaknja sa Bubom. No, oni su vjerovali u sebe, odvažili se i zasad im odlično ide. Mi smo stalno u kontaktu sa njima, oni se javljaju u naš program i u slučaju bilo kakvih problema, mi ćemo učiniti sve da ih što prije riješe", dodao je Cocalić, istakavši kako je ova avantura postala istinski reality show, jer svi željno iščekuju da vide kako će završiti ova avantura.