Idu na utakmicu Real - Man. City
346

Četiri prijatelja iz Sarajeva u Bubi staroj 42 godine putuju u Madrid

Piše: E. G.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Susret između Real Madrida i Manchester Cityja u okviru Lige prvaka se dočekuje s nestrpljenjem. Put Mardrida idu četverica Sarajlija i to Bubom iz 1970. godine.

Kenan Dizdarević, Edin Hadžimuratić, Tarik Zlatar i Haris Hadžihasanović su u nagradnoj igri na RSG-u dobili ulaznice za ovu utakmicu i to upravo zahvaljujući svom 42 godine starom automobilu.

Njih četverica su ponudili najoriginalniji način putovanja do Madrida i vjeruju da će Buba izdržati ovaj put.

"Mi smo još ranije planirali neki neobičan i lud put sa našom Bubom i eto, sve je počelo jučer kad smo osvojili ulaznice. Rekli smo da idemo na put u Bubi, od Sarajeva, preko Genove, Cannesa, Monaka, Monte Carla, Barcelone i nazad. To je od prilike 5.200 kilometara", rekao je Dizdarević za Klix.ba.

Ova četiri momka namjeravaju zabilježiti svoj put na video snimku, ali i na fotografijama. Nadaju se da će u Madridu imati priliku i da se sretnu sa našim reprezentativcom i napadačem Manchester Cityja Edinom Džekom te da će se s njim fotografisati.

Na put kreću sutra u podne, ali su još uvijek u potrazi za sponzorima.

"Zahvalni smo RSG-u i UniCredit banci što su nam omogućili da dobijemo karte za utakmicu, ali nam treba i novac za put, jer Buba puno troši. Danas smo u potrazi za sponzorima, neke smo već pronašli i zahvalni smo im, a sutra idemo pravac Madrid!", kaže Dizdarević.

Kažu da nemaju ni najmanju sumnju da će Buba izdržati do Madrida i nazad, jer su je već dobro testirali ovog ljeta, kada su u njoj obišli neke gradove u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj te prešli oko 2.000 kilometara.