Forum odgovornosti
1

Približavanje političke scene mladim Banjalučanima kroz dijalog

D.T.
Dom omladine Banja Luka
Dom omladine Banja Luka
U prostorijama Doma omladine u Banjoj Luci sutra će biti održan Forum odgovornosti, na kojem će učestvovati predstavnici mladih iz političkih partija u RS.

Forum se održava u sklopu projekta "Jačanje uloge i pozicije mladih u izborima kao ključnom elementu demokratskog društva", a organizator skupa je Omladinski savjet Banja Luka.

Kako je saopćeno, cilj skupa odgovornosti je da se politička scena Banje Luke približi mladim ljudima kroz direktan dijalog sa kandidatima iz njihove demografske grupe, ali i osnaživanje mladih unutar njihovih partija.

Jedna od tema foruma bit će i podsticanje na veći izlazak mladih na izbore, te motivisanje mladih, ali i drugih građana da svoj izbor zasnuju na osnovu ponuđenih sadržaja i namjera političkih aktera.

Među učesnicima foruma su Branislav Popović (PDP), Dušan Petrović (SNSD), Đorđe Praštalo (DP), Boran Bosančić (DNS), Milan Granula (SP), Pero Barišić (SDS).

Pored njih, na forum su pozvani i mladi koji djeluju kroz 34 organizacije u sklopu Omladinskog savjeta Banja Luka, građanski posmatrači OSBL-a na predstojećim izborima, te predstavnici savjeta učenika i studentskih organizacija.

Također, na sutrašnji forum pozvani su i svi drugi građani koji su zainteresovani za temu ovogodišnjih lokalnih izbora.