SDP BiH predstavio kandidate u BL
0

Nura Prlja: Ne smijemo dozvoliti odlazak mladih iz BiH

FENA
Član Predsjedništva SDPBiH Slobodan Popović ocijenio je kao vrhunac hipokrizije i licemjerstva izjave predstavnika vladajuće stranke u RS-u "da s obrazom izlaze pred građane".

Popović je na pres-konferenciji u Banjoj Luci podsjetio da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dao tu izjavu istog dana kada je kandidat te stranke za gradonačelnika najvećeg grada u RS-u Slobodan Gavranović najavio da će gradska vlast povećati sadašnji broj javnih kuhinja u Banjoj Luci.

"Ako je to domet socijaldemokratije i države socijalne pravde, onda veća hipokrizija i licemjerstvo odavno nije viđeno u ovom gradu", kazao je Popović i dodao da se nada da će građani Banje Luke prepoznati na izborima ko su ti koji više nemaju pravo da upravljaju ovim gradom, jer su to dovoljno dugo radili i pokazali su šta znaju.

Na pres-konferenciji su predstavljeni kandidati SDPBiH za odbornike gradske Skupštine u Banjoj Luci.

O zagađenju Vrbasa, neuređenim obalama, te uništavanju zelenila po kojem je ovaj grad bio poznat, govorio je Migdad Hadžibegović, nosilac liste kandidata SDPBiH za Skupštinu Grada Banja Luka.

Ukazao je i na neplansku gradnju, ali i nedostatak mostova u okolnim naseljima u Banjoj Luci i uništene sportske terene po kojima je taj grad bio poznat.

"Bojim se i da Fudbalski klub "Borac" neće doći u situaciju da se premjesti u Laktaše, na neku livadu", dodao je Hadžibegović.

O problemima mladih govorila je Nura Prlja, kandidatkinja za odbornicu, ističući da je najveći problem nezaposlenost.

"Moramo pružiti šansu i mogućnost mladim ljudima da dobiju posao nakon studija, jer su oni budućnost naše zemlje i ne smijemo dozvoliti da oni odlaze", kazala je Prlja.