{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci sve spremno za 3. konferenciju mladih BiH

17.8.2012. u 12:18
5
0
U Banjoj Luci sve spremno za 3. konferenciju mladih BiH
5
U Banjoj Luci sve spremno za 3. konferenciju mladih BiH
Foto: Klix.ba
U Banjoj Luci će sutra početi 3. konferencija mladih Bosne i Hercegovine, koja će trajati do subote, 25. augusta, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u banjalučkom Domu omladine.
Prema tvrdnjama organizatora, ovogodišnja treća konferencija održava se sa nešto drugačijom tematikom u odnosu na prethodne konferencije koje su održane 2009. i 2010. godine.

"Na ovogodišnjoj Konferenciji, trideset učesnika iz cijele BiH pohađat će program koji se sastoji od niza edukativnih radionica, čiji je cilj obrazovanje mladih u vezi sa omladinskim aktivizmom i rješavanjem problema unutar društvene zajednice", naglasila je danas u Banjoj Luci glasnogovornica Konferencije mladih BiH Iva Arsić.

Ona je navela kako program ovogodišnje manifestacije obuhvata razvijanje demokratskih vrijednosti, tolerancije, rodne ravnopravnosti, rješavanje konflikata, kao i smanjivanje stereotipa i predrasuda prisutnih u lokalnim zajednicama.

"Učesnici će kroz ove radionice realizovati kreativne radove i nastupe, a rezultati njihovog rada bit će prezentovani prilikom svečanog zatvaranja konferencije", objasnila je Iva Arsić.

Organizator ovogodišnje Konferencije mladih BiH je Udruženje građana Benevolentia iz Banje Luke u saradnji sa Ambasadom SAD u Bosni i Hercegovini.

Kako je danas saopšteno, voditelji radionica u toku Konferencije bit će Dijana Tepšić (muzička radionica), Igor Tešić (filmska radionica), Marija Gajić (literarna radionica), Nina Govedar (liderska radionica), Maja Vujošević (fotografska radionica) i Bojan Kolopić (glumačka radionica).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: