|

FOTO
/
Prezentiran sistem zagrijavanja Sarajevo Holiday Marketa

Prezentiran sistem zagrijavanja Sarajevo Holiday Marketa
0
Klix.ba
11.1.2013. u 11:29
2
komentara
0

dijeljenja
Prezentiran sistem zagrijavanja Sarajevo Holiday Marketa Foto: Dženat Dreković
U Sarajevsko pivo Holiday Pubu je u utorak, 9. januara, prezentiran sistem zagrijavanja Marketa, koji je realiziran uz pomoć partnerske firme M.I. Kovan iz Gračanice, ponosnog dobitnika eko oznake Prijatelj okoliša. Svi prostori Marketa se zagrijavaju kotlovima Eko Line Kovan na pelet, što Marketu daje i etiketu energetski efikasnog i ekološki osviještenog projekta.
Prezentaciji su prisustvovali predstavnici međunarodnih i domaćih partnera Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, kao i predstavnici javnog i društvenog života angažirani na pitanjima ekologije i energetske efikasnosti. U okviru prezentacije je održan i poetski performans poznatog bh. glumca Mikija Trifunova.

Menadžer kompanije Kovan, Said Karalić, izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog zahtjevnog projekta. Kompletna infrastruktura zagrijavanja preko 500 m² je postavljena i puštena u pogon za manje od tri dana. Oprema i energent za zagrijavanje su u potpunosti proizvod Eko Line Kovana. Gospodin Karalić je posebno istakao da je ovakav način zagrijavanja u potpunosti ekološki prihvatljiv pošto ne zagađuje okolinu i koristi obnovljivi izvor energije. Prelazak na ovakav način zagrijavanja većih javnih i privrednih subjekata bi uveliko smanjio zagađenje zraka u našim gradovima.

Foto: Dženat Dreković Foto: Dženat Dreković

Na kraju prezentacije predstavniku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, gospodinu Mehmedu Ceri, uručen je Ekološki manifest, pismo poglavice iz Seattlea koje se svakog 5. juna, povodom Svjetskog dana okoliša, iz sjedišta UN-a šalje svim predsjednicima država kao opomena o tome šta nas čeka ako se prema okolišu ne budemo ponašali odgovorno.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Foto: Dženat Dreković Foto: Dženat Dreković

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pratiti i putem oficijelnog web sitea, Facebooka, Twittera, YouTube kanala i Instangrama.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...